Annons
Nyheter

Nittorp utspelade hemma

Matchen hemma mot Trollhättans HC blev inte någon av Nittorps mer minnesvärda prestationer. Efter en mållös första period rann det iväg under de två återstående. Matchen slutade med rejäl bortaseger, hela 0–6 blev det till slut.
Nyheter • Publicerad 30 november 2014

– Det var bra så länge vi orkade, men tre utvisningar på raken knäckte oss, säger tränaren Stephen Higgins.

En stor del av förklaringen till denna genomklappning sägs vara, att det går lite sjukdomar i truppen för tillfället.

Annons

– Det är många sjuka nu, det var åtta man borta på senaste träningen, säger Higgins.

Det började annars lovande, om än lite händelsefattigt. Första perioden bjöd inte på så mycket hockeyunderhållning, mållöst och endast en utvisning gjorde att det inte kändes så hett. Det mest spännande var att det höll på att bli självmål åt vardera hållet, innan respektive försvarare fick bort pucken från målet.

I början av andra perioden tog Trollhättan ledningen i spel fyra mot fyra. Ett mål är ibland inget, men allteftersom tiden gick, fick man ingen känsla av att Nittorp skulle kunna komma ikapp. Och det gjorde de inte heller. Bortalagets ledning ökades på till 3–0 innan perioden var slut.

Sista perioden bjöd på ett liknande scenario. Det kom ett bortamål i början, i mitten och i slutet av perioden. Totalt gjorde Trollhättan sex mål medan hemmalaget alltså inte mäktade med något.

– Vi ger upp alldeles för lätt, ingen som tar tag i det. Första bytet var vi inte ur egen zon. Trollhättan var bra, deras förstafemma var i klass med de bästa i serien, säger Higgins.

Jonas Gustavsson fick dra på sig matchstället frö andra matchen i rad.

– Vi lägger oss ner och dör efter första målet. Vi får be vår målvakt och publiken om ursäkt, så här ska det inte se ut. Vi möter ett bra lag, men vi ska åtminstone vara i vägen och vara på rätt sida, säger Jonas.

Det är bara för Nittorp att bita ihop och ta sig an nästa utmaning. På onsdag kommer serieledarna Hanhals till Nittorps ishall.

Nittorp–Trollhättan 0–6 (0–0,0–3,0–3)

Första perioden

Mål: Inga

Skott: 9–11

Utvisningar: NIK: 1x2, THC: Inga

Andra perioden

Mål: 0–1 (3,04) Marcus Carlsson, Patrik Nicklasson och markus Twillman, 0–2 (11,59) JOnas Forsberg ass. Patrcik Nicklasson och Konas Lönn, 0–3 (18,21) Jonas Lönn ass. Markus Twillman och Marcus Carlsson.

Skott: 14–18

Utvisningar: NIK: 3x2, THC: 2x2

Tredje perioden

Mål: 0–4 (3,43) Marcus Carlsson ass. Jonas Lönn och Markus Twillman, 0–5 (12,31) Jonas Forsberg ass. Albin Larsson och Peter Molnberg, 0–6 (15,54) Victor Kjellsson ass. Filip Hilmersson och David Mårtensson.

Skott: 10-7

Skott totalt: 33–36

Publik: 160 personer

Nittorps lag: Alexander Johansson (Viktor Björk) Andreas Andersson, Kim Carlsson, Kevin Carlsson, David Andersson, Johan Dånge - Mattias Claar, Markus Pettersson, Axel Thulin, Albert Bolush, Ludvig Johansson - Konas Gustavsson, Linus Bjelke, Jesper Hoffman, Niklas Persson, Christian Edoff.

Övriga. Hampus Sjögren, Henrik Persson, Johan Ekman.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons