Annons
Nyheter

Nittorp skäret efter i hemmaderbyt

Det var inte någon feststämning vare sig på läktaren eller på isen. Men Borås var effektivast, gjorde två mål i powerplay och tog med sig alla tre poängen från Nittorp.
Nyheter • Publicerad 12 december 2014

249 åskådare. Fler lockades inte till Nittorps ishall på fredagskvällen. Låt vara att matchen inte gällde speciellt mycket för hemmalaget och att det är julbordstider, men ändå – så här liten har förmodligen ingen derbypublik varit tidigare.

Å andra sidan kanske underhållningen inte förtjänade så mycket fler åskådare. För även på isen kändes det avslaget.

Annons

– Det är ju bedrövligt, egentligen. 250 personer på Nittorp–Borås. Förr var det ju det största som fanns, säger assisterande – och numera också spelande – NIK-tränaren Jonas Gustafsson.

Efter ett par inhopp gjorde Gustafsson nu sin andra hela match. 33-åringen dominerade så klart inte, men gjorde heller inte bort sig. Och det är i sig ett fullt godkänt betyg, med tanke på att det är över två och ett halvt år sedan han avslutade sin långa karriär i NIK.

– Det enda man kan se till är att vara på rätt sida hela tiden, det är inte så att jag kommer att åka ifrån eller ikapp någon. Det gäller bara att spela enkelt, vilket jag tyvärr inte gjorde i dag. Man blir lite förbannad på sig själv, man åker och skäller på de andra att de ska få ut pucken och så får man inte ut den själv. Jag kan bättre.

Hur är din fysiska form efter den långa frånvaron?

– Fysen är ganska obetydlig. Vi kom till ett läge där vi behövde lite mer folk på träning och även lite rutin, då var jag ett ganska smidigt alternativ att plocka in. Jag kör så länge Stephen tar ut mig och så länge jag känner att jag gör någon nytta.

Man får anta att den fysiska formen kommer efter hand. Och rutinen kan Nittorp verkligen behöva.

Mot Borås höll laget visserligen emot bra i defensiven. Bortalagets båda mål föll i spel fem mot fyra.

Nittorp hade i andra perioden några hyggliga chanser att kvittera BHC:s ledningsmål från slutet av den första. Men när Axel Thulin åkte ut två plus två minuter för en hög klubba föll avgörande 0–2 i det efterföljande powerplay-spelet.

Efter det orkade NIK aldrig repa sig.

Första perioden

Mål: 0–1 (16,48) Maths Johansson (Anton Stålnacke, Marcus Harrysson).

Skott: 10–8

Utvisningar: NIK: 1x2 min, BHC: 1x2 min

Andra perioden

Skott: 9–13

Utvisningar: NIK: 3x2 min, BHC: Inga

Tredje perioden

Mål: 0–2 (1,49) Anton Stålnacke (Albin Ericson Waldeborn, Marcus Harrysson).

Skott: 7–7

Utvisningar: NIK: 2x2 min, BHC: 1x2 min

Skott, totalt: 26–28

Domare: Alexander Österberg

Publik: 249

NIK:s lag: Viktor Björk (Anton Wallenberg) – Linus Bjelke, Jesper Hoffman, Johan Dånge, David Andersson, Axel Thulin – Mattias Claar, Markus Pettersson, Kevin Carlsson, Albert Bolush, Niklas Persson – Gottfrid Bolin, Andreas Andersson, Christian Edoff, Henrik Persson, Johan Ekman – Victor Blom, Jonas Gustafsson, Axel Halldén, Ludvig Johansson.

UT-märkta

Albert Bolush

Markus Pettersson

Axel Halldén

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons