Nyheter

Nittorp redo för derby

Tredje raka seger satt skönt för Nittorp. Särskilt som laget inte presterade sitt allra bästa spel. Nu är laget redo för match mot Borås HC.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2013

Derby, för sjätte gången den här säsongen, mellan Nittorp och BHC är det i morgon. Nittorp är laget som kommer med mest råg i ryggen till den matchen. I söndags vann Nittorp tredje raka matchen i kvalserien samtidigt som Borås förlorade mot Kungälv.

– Känslan i laget är skön nu, säger NIK-tränaren Mats Claesson.

Claesson tycker trots allt inte att hans spelare gjorde en helgjuten insats mot Lund.

Särskilt illa var det under den första perioden då NIK-spelarn bjöd på dålig skridskoåkning och låg energi i spelet.

– Det är bara att glömma den perioden, säger Mats.

I mittenakten blev det en tempohöjning i matchen och Nittorp skapade två heta målchanser under samma byte i inledningen av perioden. Pucken lyckades de inte sätta i mål och istället kontrade Lund och fick ett fem mot fyra-läge när Nittorp gick bort sig i sitt byte. Hemmaspelaren Marko Sretovic var klinisk i sitt avslut och satte 1–0.

Nittorp klarade efter målet av spel i numerärt underläge och Mats Claesson upplevde i båset att det var genom säkert spel i box play i slutet av den andra perioden och inledningen av den tredje som Nittorp kunde ta över matchen.

Kvitteringen kom när endast fyra minuter av mittperioden återstod. Det var rutinerade Joakim Persson som ordnade 1–1.

Förstafemman i Nittorp, Joakim Persson, Dennis Johansson, Mattias Remstam, Jimmy Lund, Anders och Söderström, slet sedan hårt och vann tillbaka puken i anfallszon i mitten av den sista perioden och kunde ge laget ledningen genom mål av Anders Söderström. Därefter kröntes matchen av en soloprestation av Nielsson Arcibal som hittade en lucka och petade in 3–1 till Nittorp.

Genom segern ligger Nittorp nu i kvalseriens topp tillsammans med Tyringe och Kungälv. Borås ligger en poäng efter de tre topplagen.

Det är oklart om Jimmy Lund, som fick en smäll på sitt knä under matchen mot Lund, kan vara med i matchen mot Borås.

Lund–Nittorp 1–3 (0–0,1–1,0–2)

Första perioden

Mål: Inga

Skott: 6–4

Utvisningar: L: 2x2, NIK: 2x2

Andra perioden

Mål: 1–0 (4,42) Marko Sretovic ass. Markus Neuding, Hampus Gunnarsson, 1-1 (16,11) Joakim Persson ass. Anders Söderström, Mattias Claar.

Skott: 10–7

Utvisningar: L: 1x2, NIK: 3x2

Tredje perioden

Mål: 1–2 (10,17) Anders Söderström ass. Linus Svensson, 1–3 (11,46) Nielsson Arcibal.

Skott: 10–7

Utvisningar: L: 2x2, NIK: 1x2

Skott totalt: 26–18

NIK:s lag: Jonathan Sääf (Tim Norén) – Joakim Persson, Dennis Johansson, Mattias Remstam, Jimmy Lund, Anders Söderström - Andreas Andersson, Nielsson Arcibal, Pontus Eriksson, Linus Svensson, Patrik Andersson, Alexander Sågström, Mattias Claar, Marcus Hurtig, David Andersson, Christian Johansson. Övriga: Kristian Luukkonen och Daniel Alexandersson.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.