Annons
Nyheter

Nittorp räddade två popäng på straffar

När Niklas Persson gjorde 2–1 i numerärt underläge, så var känslan att det också var segermålet.
– Det trodde jag också. För det skall vara tre poäng i en sådan här match, säger Niklas Persson efter Nittorpsseger på straffar.
Nyheter • Publicerad 9 november 2014
Viktor Björk räddade tre av fyra straffar och var därmed i högsta grad delaktig i Nittorpssegern.Foto: Leif Fjellström
Bättre läge än så får knappast Kevin Carlsson. Men pucken - den går ändå utanför.Foto: Leif Fjellström

Det var långt ifrån någon klang och jubelföreställning, söndagens hemmamatch mot Göteborgs IK. Fredagens derbypublik hade gått hem och gissningsvis så önskade nog många av de 148 som nu kom att de också stannat hemma. För det var i ärlighetens namn inte mycket till hockeymatch som de båda lagen presterade. Gästerna kom i egna bilar, eftersom de endast mönstrade två målvakter och tolv utespelare och kanske att det lurade hemmaspelarna till en falsk trygghetskänsla.

– Det låg nog i bakhuvudet att Göteborg hade så lite folk och att vi skulle klara av att köra slut på dem, säger Niklas Persson, som gav hemmalaget ledningen efter 30 sekunder. Ett mål som kanske också bidrog till att det gick grus i maskineriet.

Annons

För gästerna kvitterade i andra halvan av perioden och sedan hände inget alls innan Niklas återigen hittade rätt och nu var det i en kontring när man hade en man utvisad.

Med segern inom räckhåll så slarvade ändå Nittorp bort segern genom ett hafsigt byte, vilket gav gästerna läge för kvittering.

Förlängning övergick till straffar och där Niklas Persson gjorde sitt tredje mål för kvällen. Dock kvitterade GIK på straffen efter, men sedan Viktor Björk räddat gästernas fjärde straff så kunde Kim Carlsson revanschera sig för en tidigare stolpträff och se till att det i alla fall blev två poäng till Nittorp.

– Vi tog lite för många utvisningar och då blev det svårt. Men jag ville ha revansch från i derbyt i fredags och det blev i alla fall två poäng, säger Niklas Persson.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1–0 (0.30) Niklas Persson (Johan Dånge, Kevin Carlsson), 1-1 (13.52) Filip Stekovic (Johan Mellander, Tomas Mathisen) pp1.

Skott: 14–13.

Utvisningar: NIK 2x2, GIK –.

ANDRA PERIODEN

Mål: –.

Skott: 15–9.

Utvisningar: NIK 5x2, GIK 1x2.

TREDJE PERIODEN

Mål: 2–1 (9.24) Niklas Persson sh1, 2–2 (17.21) Tomas Mathisen (David Borkenhagen, Johan Mellander)

Skott: 8–9.

Utvisningar: NIK 4x2, GIK –.

FÖRLÄNGNING

Mål: –

Skott: 5–4.

Skott totalt: 42–35.

Utvisningar: –.

Straffar: 1–0 Niklas Persson, 1–1 Marcus Idoff, 2–1. Kim Carlsson.

Domare: Henrik Persson

Publik: 148.

NIK:s lag: Viktor Björk (Alexander Johansson) – Kevin Carlsson, Victor Blom, Jhan Dånge, Niklas Persson, Kevin Karlsson– Andreas Andersson, Linus Bjelke, Gottfrid Bolin, Albert Bolush, Ludvig JohanssonMattias Claar, Markus Pettersson, Axel Thulin, Jesper Hoffman, Christian Edoff – Henrik Persson, Johan Ekman.

UT-märkta

3 Niklas Persson

2 Albert Bolush

1 Viktor Björk

UT-delade av Leif Fjellström

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons