Annons
Nyheter

Nittorp körde fast i ödesderbyt

Nittorp fick en smakstart. Men sen var det slut på det roliga. Borås vann ödesderbyt med 3–1 och nu är NIK piskat att få med sig poäng hem från Varberg på fredag.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2014
Nittorp, här symboliserat av Daniel Alexandersson och Paulus Rundgren, hade svårt att ta sig fram till riktigt farliga målchanser mot Borås. Gästerna var mer effektivt och vann med 3?1.
Nittorp, här symboliserat av Daniel Alexandersson och Paulus Rundgren, hade svårt att ta sig fram till riktigt farliga målchanser mot Borås. Gästerna var mer effektivt och vann med 3?1.Foto: Jonas Emtervall

Assisterande NIK-tränaren Jörgen Levinsson satte huvudet på spiken i sin korta matchanalys.

– Gör man bara ett mål så är det svårt att vinna matcher. Vi måste ha in ett par till, minst. Vi är för ineffektiva i dag, så är det bara.

Annons

Det där enda målet kom redan efter sex minuter av matchen, snyggt inprickat av Björn Hjärpe, lika elegant framspelad av kedjekamraterna Kevin Carlsson och Oskar Pettersson.

Ledningsmålet var inte ologiskt. NIK spelade så långt med hög intensitet och mycket fart. Det var inget snack om att hemmalaget var det bättre laget i fem mot fem under de inledande 20 minuterna.

Nyförvärvet Jonas Vidlund glänste på sin backplats och gjorde så långt allt rätt.

– Det är en jämn match i dag också. Vi börjar bra och Hjärpe hänger in den. Jag tycker allt funkar bra så långt, säger Vidlund, som anslöt från Åkers/Strängnäs inför kvalserien.

När det kom till spel med en man mer var det däremot Borås som var vassast. Kim Tallberg prickade in 1–1 efter att gästerna i princip parkerat i NIK-zonen i en och en halv minut.

Nittorps två powerplay i första perioden lämnade däremot en del i övrigt att önska och det skulle fortsätta i samma stil matchen ut.

5,49 in på andra perioden inträffade händelsen som kom att avgöra matchen. BHC-backen Richard Wanner gjorde från mittzonen ett nedlägg mot mål. Pucken studsade på vägen fram och ställde Joakim Moritz. 1–2 och NIK-målvakten får ta på sig det.

– Vi släpper ett enkelt mål och efter det går det bara utför. Vi krigar och krigar, men får inte in pucken, säger Jonas Vidlund, som var på isen vid 1–2-målet och tre minuter senare även på 1–3.

Niklas Svensson dribblade sig elegant igenom och fintade sedan bort Joakim Moritz, men Jonas Vidlund tycker att han borde ha stoppat BHC-forwarden på vägen fram.

– Det var mitt fel skulle jag säga. Jag har för mig att jag hade haft ett långt byte och var trött.

Annons

I tredje perioden repade Nittorp nytt mod och skapade flera lägen i powerplay. Men ineffektiviteten som präglat spelformen höll i sig även nu och laget orkade inte ens förvalta ett långt fem mot tre-läge. Och trots att NIK vann skotten med 17–5 i slutperioden var de riktigt klara målchanserna lätträknade. BHC fick matchen dit man ville och hade relativt god kontroll.

– Det är för dåligt. Vi ska minst sätta två mål på våra powerplay. Vi försöker få igenom den, men det är en massa benskydd i vägen, säger Jonas Vidlund.

Han och det andra färska nyförvärvet Niklas Sjölund har finansierats av NIK:s supportrar. Vidlund medger att han har blandade känslor inför det.

– Man är ju jätteglad att det är så, men då vill man också bidra en sådan här match. Man vill ju avgöra och hänga ett mål så att vi kan vinna matchen, men det gjorde jag inte och då är det bara att ta nya tag.

– Det är en kvalserie och vad som helst kan hända. Jag tror att vi kan vinna mot alla, säger Jonas Vidlund.

NIK–BHC 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)

NIK: Björn Hjärpe

BHC: Kim Tallberg, RIckard Wanner, Niklas Svensson

UT-märkta i NIK:

3 Jesper Hoffman

2 Björn Hjärpe

1 Jonas Vidlund

UT-delade av Jonas Emtervall

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons