Annons
Nyheter

Nittorp knäar både sportsligt och ekonomiskt

Det kommer att bli förändringar i Nittorps IK till nästa säsong. Efter två års satsningar på spel i division 1 finns det inte längre några ekonomiska förutsättningar för att värva ihop en såpass slagkraftig trupp så att man kan räkna med någon sportslig framgång.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2014
Det hjälpte inte att Nittorp nästan bosatte sig i Varbergs målgård - det blev förlust med 3-6. Nu saknas både sportsliga och ekonomiska förutsättningar för division 1-spel nästa säsong.
Det hjälpte inte att Nittorp nästan bosatte sig i Varbergs målgård - det blev förlust med 3-6. Nu saknas både sportsliga och ekonomiska förutsättningar för division 1-spel nästa säsong.Foto: Leif Fjellström

– Om det inte sker något revolutionerande – jag vet absolut inte vad det skulle kunna vara – så har vi inte ekonomiska resurser till fortsatt spel i ettan, säger kassören Cenneth Cedergren.

För 2013 så redovisar Nittorp ett nollresultat, vilket är aningen bättre än 2012 då bokslutet visade på minus 4 000 kronor.

Annons

– Men under 2013 har vi nallat på våra reserver och det kan vi inte göra i fortsättningen. Så det är glasklart – de två senaste årens extrema kostnader kan vi inte fortsätta med ett år till, säger Cenneth Cedergren.

– Föreningens målsättning är att representationslagen i både ishockey och fotboll skall ha stor andel av egenfostrade spelare.

I matchen mot Borås i onsdags var fem av 18 utespelare fostrade i Nittorp övriga är alltså värvade utifrån. För att klara en säsong med diverse skador, sjukdomar, avstängningar, formsvackor och annan frånvaro så är mininivån 23 spelare plus två målvakter. Och det oavsett om man spelar i ettan eller tvåan. Alltså verkar det som att Nittorp måste ge sig ut på en ordentlig värvarrunda när säsongen är över.

– Riktigt så illa är det faktiskt inte, för just nu för vi en dialog med totalt elva spelare fostrade i NIK om spel nästa säsong. Det är dels spelare som är med i år, dels sådana som är i andra klubbar.

– Dessutom så är det några spelare i årets trupp som rotat sig lite här genom jobb och/eller flickvänner och vi är redan igång med diskussioner med dessa.

Har ni en samsyn inom föreningen om den här utvecklingen?

– Definitivt. Jag upplever det som att medlemmarna står bakom det här fullt ut och det kom tidigt synpunkter på att vi måste gå tillbaka till vårt tidigare sätt att jobba - att ha en stomme av egna killar som vi sedan förstärker med några riktigt bra spelare utifrån.

Det finns alltså en framtid för föreningen?

– Det är det ingen som tvekar om. Om det sedan blir spel i tvåan så är det inget som stör oss. Speciellt inte som nästa års division 2, genom serieomläggningen, blir bättre och det blir derbymöjligheter.

Efter fredagskvällens förlust mot Varberg är det också i teorin definitivt klart att NIK spelar i division 2 nästa säsong. Hallänningarna var effektiva och segrade med 6–3 i Nittorps ishall, trots att hemmalaget vann skotten med 45–30.

Annons

I bästa fall kan Nittorp bli fyra i den sex lag starka kvalserien, men med största sannolikhet blir det en femte- eller sjätteplats.

Varbergsförlusten var NIK:s 23:e på 25 hemmamatcher den här säsongen. Med ett så svagt hemmafacit går det så klart inte att hålla sig kvar.

Nittorp–Varberg 3–6 (0–1, 1–3, 2–2)

Nittorp: Björn Hjärpe, Oskar Pettersson, Otto Larsson

Skott: 45–30

Publik: 167

UT-märkta i NIK:

3 Björn Hjärpe

2 Jesper Hoffman

1 Niklas Persson

UT-delade av Leif Fjellström

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons