Annons
Nyheter

Nittorp kämpade ner Varberg

Med ett otroligt kämpande och slitande såg Nittorp till att ta hem segern mot Varberg. Därmed lever kvaldrömmen om division I vidare.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012
Det räcker så. David Anderssons straff gled sakta över mållinjen.
Det räcker så. David Anderssons straff gled sakta över mållinjen.Foto: Leif Fjellström

Det var inte den bästa tänkbara uppladdningen som Nittorp hade inför en viktig kvalmatch. För två av lagets mer framträdande spelare – Jimmy Lund och Linus Svensson – saknades när man åkte till Veddige för match mot hårdsatsande Varberg vipers. Men det märktes inget av när det väl blev match. Nittorp tog ledningen mitt i första perioden och det var david Andersson som satte en straff, sedan han själv blivit neddragen i fritt läge.

– Jag var ganska säker på att sätta pucken. En skottfint, sidledsförflyttning och så kom luckan mellan benen, säger David.

Annons

– Fast det var precis att pucken orkade över mållinjen.

Fem minuter senare hade Anton Björklund en puck i stolpen och som hamnade bakom Varbergsmålvakten, som inte hade någon aning om var pucken låg utan var nära att sjävl stöta in den i mål. I stället så kunde hemmalaget kvittera efter en mycket misstänkt offsidesituation. Men dryga minuten före slutsignalen så gav Anton Bjäörklund Nittorp ledningen på nytt efter fint förarbete av Christian Johansson.

Hemmalaget tog ett bastant grepp om spelet i andra perioden men kom aldrig närmare kvittering än ett stenhårt skott i ribban. I stället så var det Nittorp som kom tillbaka i den tredje och hade då bra kontroll på händelserna. David Andersson hade guldläge att spika igen när han kom mot tomt Varbergsmål med bara en back framför sig.

– Jag var säker på att sätta det läget också men pucken tog på bmotståndarens klubbskaft. Men vad gör det – vi vann ju, säger en lycklig David Andersson.

Varberg – Nittorp 1–2 (1-2, 0–0, 0–0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (10.00) David Andersson straff, 1–1 (15.24) Aleksandr Kusnetsov (Aleksander Ossipov), 1–2 (18.43) Anton Björklund (Joakim Persson, Carl–Johan Blom).

Utvisningar: VV –, NIK 2x2.

Skott: 9-12

ANDRA PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: VV 1x5+20, NIK 2x2, 1x10.

Skott: 12-4

TREDJE PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: VV –, NIK 1x5+20.

Skott: 4-10

Skott totalt: 25-26

Domare: Henrik Rosdahl

Publik: 490.

NIK:s lag: Wictor Ragnewall (Tim Norén) – Joakim Persson, Karl–Rickard Blom, Christian Johansson, Anton Björklund, Jakob Thorén – Niklas Persson, Mattias Claar, Kristian Luukkonen, Mattias Remstam, Viktor Nilsson – Dennis Johansson, Jonas Gustafsson, Christian Edoff, David Andersson, Daniel Alexandersson – Ville Liukko, Andreas Andersson.

Wictor Ragnewall

David Andersson

Jonas Gustavsson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons