Annons
Nyheter

Nittorp hoppas på Nikolajs

Från Lettlands huvudstad Riga till lilla Nittorp. Det är inte konstigt att Nikolajs Jerofejevs använder ordet ”small” på frågan vad han tycker om orten Nittorp.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Det var Nikolajs storebror Alexander som lockades Nikolajs till hockeyträningen när han var liten kille. Att idrottsvalet skulle leda honom till Nittorp längre fram i livet var inget han då hade en aning om.
Det var Nikolajs storebror Alexander som lockades Nikolajs till hockeyträningen när han var liten kille. Att idrottsvalet skulle leda honom till Nittorp längre fram i livet var inget han då hade en aning om.Foto: Carina Carlzon

Det var in i det längsta oklart om den lettiske spelaren Nikolajs Jerofejevs skulle få kontrakt med Nittorp.

I hans första träningsmatch med laget förra lördagen fick han ont i höger knä. NIK-lägret ordnade läkarundersökning för att försäkra sig om att skadan inte var av allvarlig karaktär.

Annons

Läkaren gav klartecken och nu är kontraktet för säsongen signerat och klart.

Den 23-årige vänsterskytten är en fysiskt stark spelare. När han själv får berätta vad hans styrkor på isen är nämner han snabbhet och ett bra skott.

Forwarden Nikolajs har spelat fem säsonger i Lettlands högsta division och kom på sjätte plats i den totala poängligan med 43 poäng förra året.

Sverige är för honom ett hockeyland och Peter Forsberg, Niclas Lidström och Mats Sundin är de tre svenska spelare som han först rabblar upp på frågan vilka han hört talas om. För övrigt hade han väldigt lite kunskap om Sverige.

– Volvo och Scania känner jag till, säger han.

Drömmen var ett kontrakt med en division ett-klubb i Sverige.

– Jag vet att Nittorp har en bra relation till Borås HC. Om jag gör bra ifrån mig kanske jag kan få chans i det laget, säger han.

Hemma i Riga har Nikolajs Jerofejevs fru och en sjuårig son, några planer på att de ska flytta till Sverige finns inte.

Nikolajs Jerofejevs är inte alls nöjd med de tre matcher han hittills gjort i NIK-tröjan.

– Jag kan mycket bättre men det tar tid att komma in i spelet och lära känna lagkamraterna, säger han.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons