Nyheter

Nittorp gjorde sex men förlorade ändå

Nittorp avslutade grundserien med knapp förlust. Men division 1-jumbon gjorde sex mål framåt – mer än i någon annan match i höst.
Nyheter • Publicerad 19 december 2013

NIK-tränaren Mats Claesson visste inte riktigt vilket ben han skulle stå på efter 8–6-förlusten i Halmstad. Å ena sidan visade hans lag moral och bet sig kvar i matchen flera gånger om. Å andra sidan tyckte han ändå inte att den där riktiga laddningen fanns där.

– Det syntes direkt, ja nästan redan på uppvärmningen, att vi inte riktigt var där mentalt. Och tittade man över till Halmstads bås så var det ungefär samma sak där, säger Mats Claesson.

Det var ändå hemmalaget som var minst dåliga i första perioden. Nittorp bjöd på två mål och skaffade sig därmed en onödig uppförsbacke inför resten av matchen.

I andra perioden föll även 3–0, innan NIK vaknade till liv.

Två spelvändningar och ett powerplay-mål senare var det 3–3 och match igen.

– Tyvärr släpper vi in ett mål i powerplay direkt efter 3–3-målet. Onödigt och synd, för i det läget var Halmstad riktigt skakade, säger Mats Claesson.

I slutperioden gjorde Halmstad även 5–3, men Nittorp gav sig ändå inte. Gästerna reducerade två gånger till – och hade även chansen att kvittera i numerärt överläge. Men när hemmalaget i stället satte 7–5 var det till slut ridå för NIK.

– Även om vi släpper åtta i den här matchen får vi ta med oss att vi den senaste tiden har blivit bättre på att försvara oss och hittat ett sätt att genomföra matcherna i 60 minuter på.

Den 3 januari inleder Nittorp den tolv matcher långa fortsättningsserien. För att vara garanterad division 1-spel även nästa säsong krävs en tredjeplats i sjulagsserien. Spelordningen lottas på fredag.

Jonas Emtervall

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.