Nyheter

Nittorp fick stryk av Kungälv

Andra raka förlusten på hemmais och sedan en rejäl utskällning i omklädningsrummet. Nittorps spelare hade en tung kväll.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2014
Niklas Persson fick uppleva närkontakt med en Kungälvsspelare.
Niklas Persson fick uppleva närkontakt med en Kungälvsspelare.Foto: Carina Carlzon

En kraftig utskällning hörs från Nittorps omklädningsrum efter matchen mot Kungälv.

– Ska vi få en jäkla pissäsong till! Vi som bor här i Nittorp får höra varenda dag från folk vilken dålig hockey vi spelar när det ser ut så här på isen.

Det är Andreas Andersson som ger sina lagkamrater en avhyvling. En rejäl sådan.

Lagkaptenen David Andersson instämmer i den hårda kritiken.

– Det gnälls och skälls på lagkamrater i båset och alltid är det någon annans fel när vi gjort något dålig, säger David Andersson.

Kaptenen hoppas alla i laget tar till sig av Andreas uppsträckning för han vill se bättre spel. Från alla.

Mot Kungälv lyckades Nittorp göra ett mål. I premiären för en vecka sedan mot Kållered blev det inte ett enda. Skottstatistiken vann Nittorp klart i båda matcherna. I går sköt hemmaspelarna 40 skott och bara ett gick in.

Mest massiv var pressen mot Axel Pietilä i Kungälvsmålet i mitten av den andra perioden. Nittorp spelade i numerärt överläge i närmare fem minuter och bosatt sig i princip i den offensiva zonen. David Andersson fick iväg en projektil som målvakten inte hann få upp plockhandsken på.

Trycket mot gästernas mål fortsatte efter 1-1-kvitteringen men några fler mål blev det inte.

Istället var det Kungälv som tog ledningen strax efter att laget blivit fulltaligt. En hemmaback slarvade med pucken vid blålinjen och det gav Kungälv ett friläge.

– Tre av målen vi släpper in ikväll är på grund av våra misstag, vi bjuder motståndarna på lägen, säger Nittorps tränare Stephen Higgins.

Det första målet i matchen var inte någon bjudning. Kungälv spelade runt pucken i powerplay och till slut hittade de luckan bakom Viktor Björk i Nittorps mål. Kungälv hade kommandot om första 20 minuterna.

Nittorps tränarduo vaskade om i femmorna för att få fart på sitt lag i andra perioden och manövern lyckades. Nittorp spelade aggressivt och bland annat Ludvig Johansson visade med några rejäla tacklingar i anfallszon att Nittorp inte gett upp matchen.

När hemmalaget sedan fick chans till spel i numerärt överläge kom säsongens första hemmamål och efter 1-1 var det garanterat många i ishallen som trodde att Nittorp strax skulle ta ledningen.

Så blev inte fallet och efter Kungälvs andra mål för kvällen såg det ut som om luften helt gick ur hemmaspelarna.

– Vi måste köra hundra procent hela matchen. Då finns möjligheten att utjämna för att åtminstone kunna nå förlängning, säger David Andersson.

När lagkaptenen ska försöka hitta något positivt med de två spelade hemmamatcherna landar det i att Nittorp inte blivit totalt utspelat.

– För oss är det extra viktigt att få första målet, efter förra säsongen har vi inget bra självförtroende.

Nittorp–Kungälv 1–4 (0–1,1–1,0–2)

Första perioden

Mål: 0–1 (10,05) Anders Carlsson ass. Filip Thorstensson.

Skott: 9–16

Utvisningar: NIK:2x2, KIK:Inga

Andra perioden

Mål: 1–1 (7,28) David Andersson ass. Andreas Andersson och Kevin Carlsson, 1–2 (12,14) Emil Andersson ass. Filip Thorstensson och Marcus Hellman.

Skott: 21-7

Utvisningar: NIK:1x2, KIK:2x2, 2+2

Tredje perioden

Mål: 1–3 (2,23) Jakob Larén ass. Daniel Camermo, 1–4 (8,01) Jakob Larén ass. Daniel Camermo,

Skott: 10-9

Utvisningar: NIK:1x2, KIK:Inga

Skott totalt: 40-32

Domare: Robert Fransson.

Publik: 243 personer.

Nittorps lag: Viktor Björk (Anton Wallenberg) - Linus Bjelke, Mattias Claar, Johan Dånge, Ludvig Johansson, Axel Thulin - Kim Carlsson, Andreas Andersson, Kevin Carlsson, David Andersson, Christian Edoff - Jesper Hoffman, Markus Pettersson, Niklas Persson, Alberts Bolush, Henrik Persson.

Övriga: Daniel Axelsson, Hampus Sjögren, Johan Ekman.

UT-märkta i Nittorp:

3 David Andersson

2 Kevin Carlsson

1 Ludvig Johansson

UT-delade av Carina Carlzon

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.