Annons
Nyheter

Nittorp fick grepp om Hanhals

Serieledande Hanhals hade nästan glömt hur det var att förlora. Men Nittorp återuppväckte de känslorna efter seger på straffar.
Nyheter • Publicerad 4 december 2014
Niklas Persson och hans lagkamrater fick till slut grepp om serieledande Hanhals.
Niklas Persson och hans lagkamrater fick till slut grepp om serieledande Hanhals.Foto: Leif Fjellström
Till slut så studsade pucken rätt väg för Nittorp - även om det dröjde till straffarna.
Till slut så studsade pucken rätt väg för Nittorp - även om det dröjde till straffarna.Foto: Leif Fjellström

Det fanns inte mycket som talade för Nittorp–seger när serieledande Hanhals kom på besök. Nittorp föll med 0–6 hemma mot Trollhättan senast och Hanhals hade inte förlorat sedan första omgången.

– Vi hade ett möte i måndags där vi pratade igenom vad som inte fungerade och vad som behövde göras. Det blev lite av en nystart, vi stuvade om i femmorna och tränade på en del detaljer som vi inte varit bra på, säger Axel Thulin, nyförvärv från Skillingaryd den här säsongen.

Annons

Uppenbarilgen var det ett bra snack som truppen hade, för det man presterade mot Hanhals på onsdagskvällen var nog utan tvekan säsongens bästa insats. Kanske att gästerna var lite avtrubbade av hemmalagets senaste prestationer och tabellplacering, för de första sju–åtta minuterna var det bara Nittorp. Sedan jämnade gästerna ut spelet och visade varför man leder serien – ett blixtrande anfallsspel där puckarna alltid hittade rätt klubblad.

Men hemmaspelarna slet för poängen, Viktor Björk var rena väggen i målet och det dröjde till tredje perioden innan Hanhals tog ledningen. När sedan 1–3 föll så var det förstås kört. Fast ändå inte. För NIK tog en timeout och kom tillbaka med två snabba mål.

– Vi gick igenom vilka två femmor som skulle avsluta, satsa framåt och plocka målvakten, säger Axel Thulin.

Riktigt så blev det inte för Axel satte sitt andra mål för dagen fram till 2–3 och Kevin Carlsson hittade plötsligt rätt till 3–3.

Mållös förlängning gav straffar och där avgjorde David Andersson till slut i åttonde omgången.

– Nu bygger vi vidare på detta, lovar tvåmålsskytten Axel Thulin.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1–0 (6.54) Axel Thulin (David Andersson), 1–1 (17.10) Sebastian Lagerqvist (Andreas Elofsson, Dimitri Lavrentiev)

Utvisningar: –.

Skott: 8–13.

ANDRA PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: NIK 3x2, HIF 1x2.

Skott: 7–13.

TREDJE PERIODEN

Mål: 1–2 (1.03) Andreas Elofsson (Johan Lagemyr, Wictor Adolfsson–Hedlund), 1–3 (14.24) Viktor Johansson (Alexander Lagemyr), 2–3 (16.58) Alex Thulin (Linus Bjelke), 3–3 (17.51) Kevin Carlsson (Axel Thulin)

Utvisningar: NIK 1x2+10, HIF –.

Skott: 7–21.

FJÄRDE PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: –.

Skott: 2–6.

Skott totalt: 24–53.

Straffar: 4–3 David Andersson

Domare: Alexander Östergren.

Publik: 143.

NIK:s lag: Viktor Björk (Anton Wallenberg) – Jonas Gustafsson, Linus Bjelke, Axel Thulin, David Andersson, Johan Dånge – Mattias Claar, Markus Pettersson, Axel Halldén, Albert Bolush, Henrik Persson – Gottfrid Bolin, Andreas Andersson, Jesper Hoffman, Niklas Persson, Kevin Carlsson – Johan Ekman, Hampus Sjögren, Daniel Axelsson.

UT-märkta

3 Viktor Björk

2 Alexander Thulin

1 Albert Bolush

UT–delade av Leif Fjellström

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons