Annons
Nyheter

Nittorp blickar mot serieseger

En jämn och bra match ledde till en ny seger för NIK, mot Vimmerby hemma. Matchen slutade 3-2.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2010
Viktor Nilsson och hans Nittorp har blicken framåt. Mot förstaplats i serien och ett play off som börjar nästa vecka.
Viktor Nilsson och hans Nittorp har blicken framåt. Mot förstaplats i serien och ett play off som börjar nästa vecka.Foto: 

Enkronasmatch med uppvisning och presentation av ungdomslagen gjorde att det kom bra med folk till Nittorps Arena. Knappa tusen personer såg hemmalaget spela mot Vimmerby och vinna med 3-2.

- Det var bra idag, stor skillnad mot i fredags, säger NIK-tränaren Reine Söderlind.

Annons

Som helhet var Nittorp stabila denna söndag, i jämförelse med derbyt mot UIF. Men motståndarna Vimmerby, som också är så gott som klara för playoff, var inte dåliga heller. Nittorp tog ledningen med 1-0 och 2-1, men det kvitterades. Det avgörande målet kom inte förrän i slutet av tredje perioden, i spel fem mot fyra.

- Bra försvarsspel idag, lite av nyckeln till att det gick bra, säger Söderlind.

Med två omgångar kvar av grundserien blickas det nu framåt mot playoff.

- Det är viktigt att komma etta eller tvåa i serien. Det avgör om det skulle bli samma poäng och samma målskillnad, säger Söderlind.

Truppen är heller inte helt utan skavanker, men självförtroendet har växt.

- Jimmy var osäker, så vi hade flera på bänken idag. Sedan får vi se lite hur vi ska träna kommande vecka. Men nu har vi blivit ett stabilt hemmalag, ingen oro längre. Så var det inte i början av säsongen, säger Reine Söderlind.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons