Nyheter

Matthijs valde Önnered

Tilda Matthijs till Göteborg var klart sedan tidigare. Att det blir spel i Önnered är däremot en kursändring.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010
ARKIVFOTO Tilda Matthijs hoppas på nya genombrott i vinter. Då i Önnered i allsvenskan.
ARKIVFOTO Tilda Matthijs hoppas på nya genombrott i vinter. Då i Önnered i allsvenskan.Foto: Carina Carlzon

Tilda Matthijs bestämde sig redan under säsongen att hon skulle ta ett steg uppåt i handbollskarriären. När UT träffade henne i vintras pratade hon om att plugga på Aspero idrottsgymnasium och spela handboll i Heid.

Nu, några månader senare, är det andra bulletiner.

– Ja, Önnered hörde av sig och när jag kollade upp dem lite lät det väldigt intressant. De har en ny tränare som heter Magnus Wanne och många talade väl om honom, säger Matthijs.

Efter att ha tränat med Önnered en gång i veckan under en period känns valet av ny klubb helt rätt. Det valet gör också att det blir ett annat gymnasieval.

– Önnered har ett samarbete med Vittra gymnasium i Mölnlycke så jag kommer gå där. Jag får träna handboll två gånger i veckan på skoltid så det verkar vara ett bra upplägg.

Önnered åkte ur elitserien i vinter och ska nästa säsong spela i allsvenskan. En hög nivå alltså.

– Som det känns nu ska jag kunna få ett kontrakt med A-laget. Annars får jag jobba mig vidare från deras farmarlag i ettan. Det är inte någon dålig nivå det heller, säger Matthijs.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.