Nyheter

Marcus ska försvara sin ledning

Marcus Johansson, UIF skidor, leder den svenska rullskidscupen inför nästa deltävling i Idre i helgen.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2013
Den dramatiska målgången i masstarten på SM-veckan, Halmstad. Marcus Johansson, nummer 39, vinner medan Joakim Engström, nummer 37, faller och blir tvåa.FOTO: Max Sommerstein
Den dramatiska målgången i masstarten på SM-veckan, Halmstad. Marcus Johansson, nummer 39, vinner medan Joakim Engström, nummer 37, faller och blir tvåa.FOTO: Max SommersteinFoto: 

Till helgen går den andra deltävlingen i den svenska rullskidscupen. På fredagen och lördagen går två lopp från Idre by till Idre fjäll, skate på fredagen och klassisk stil på lördagen. Marcus Johansson, Ulricehamns IF ställer upp i båda.

Sommaren 2013 har verkligen varit lyckosam för Marcus Johansson. Den 29 juni gick den första deltävlingen i den svenska rullskidscupen som han tillsammans med IFK Umeå:s Robin Norum vann överlägset. På SM–veckan i Halmstad vann han både den individuella masstarten och team-sprinten, den första efter en dramatisk slutspurt mot Joakim Engström som bokstavligt talat föll på målsnöret.

I Idre på fredag och lördag är loppen nio kilometer i stigning och förutom Marcus Johansson kommer Emil Ekman, även han SM-vinnare i team-sprint, att ställa upp för Ulricehamns IF. Erik Wickström, som ligger på tredje plats, kommer inte att ställa upp på grund av förhinder. UT har under onsdagen försökt att nå Marcus Johansson utan resultat.

Tävlingar:

Stockholm 29 jun 45 km klassiskt

Idre 2 augusti 9 km fristil

Idre 3 augusti 9 km klassiskt

Trollhättan 22 augusti sprint fristil

Trollhättan 24 augusti 56 kilometer klassiskt

Ställning(herrar):

1. Marcus Johansson, Ulricehamns IF, 100 p

2. Robin Norum, IFK Umeå, 100 p

3. Erik Wickström, Ulricehamns IF, 60 p

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.