Annons
Nyheter

Många UIF:are i premiär

UIF sätter rekord när det gäller antal startande i lördagens Bruksvallslopp. Åtta åkare, med Hanna Falk i spetsen, är med från Ulricehamns IF när skidsäsongen drar igång.
Nyheter • Publicerad 12 november 2010
Hanna Falk.
Hanna Falk.Foto: 
Mattias Karlsson.
Mattias Karlsson.Foto: 
Samuel Norlén.
Samuel Norlén.Foto: Privat
Madeleine Thorn.
Madeleine Thorn.Foto: 
Frida Sivermark.
Frida Sivermark.Foto: 
Marcus Johansson.
Marcus Johansson.Foto: 
Emelie Cedervärn.
Emelie Cedervärn.Foto: 
Maja Falk.
Maja Falk.Foto: 

Fem UIF-tjejer kamperar sedan i torsdags ihop i en stuga i Bruksvallarna. För lagets stjärna Hanna Falk är det ett roligt ombyte att ha Emilie Cedervärn, Frida Sivermark, Madeleine Thorn och Maja Falk som stugkompisar istället för landslagsåkarna.

– Det är riktigt kul att tävla på samma ställe som de övriga i klubben. Det blir inte särskilt ofta för mig under säsongen, säger Hanna Falk.

Annons

Under lördagen dag är det sprint som gäller för Hanna och hon är sugen på tävling efter en lång och hård försäsong.

– Resultatet är viktigt eftersom det är en uttagningstävling till världscupen men jag vill också känna att åkningen sitter, säger Hanna.

Hanna hoppar över världscuppremiären i Gällivare nästa helg och därför är det extra viktigt för henne att få bra besked i Bruksvallarna.

Förutom sitt eget sprintlopp i fri stil räknar Hanna med att följa klubbkamraternas framfart i spåren. Juniorklasserna startar inte förrän seniorernas tävling är slut.

De tre övriga UIF-åkarna i Bruksvallarna är killarna Mattias Karlsson, Samuel Norlén och Marcus Johansson.

Marcus Johansson gör nu det som Hanna Falk gjorde förra året, sin första seniorstart i Bruksvallarna.

– Målet är att vara nöjd med mina lopp efter helgen. Placeringsmässigt vågar jag inte säga något eftersom jag inte vet hur alla andra ligger till, säger Marcus Johansson.

Johansson startar både i sprint- och distansloppet och den största satsningen ligger på söndagen 15 kilometer.

Till skillnad från UIF:s landslagsstjärna Hanna Falk har Marcus inte lika många timmar på snö bakom sig när han står i startfållan i dag.

– Jag tränade i tunneln i Torsby förra veckan och har hunnit med två dagars träning här uppe i Bruksvallarna men tekniken sitter inte helt hundra än, säger Marcus.

Annons

Förra helgen blev Marcus tvåa i rullskidtävlingen Rollsborundan och slog före detta klubbkamraten Markus Jönsson.

– Min känsla är att jag är i bättre form inför den här säsongen än förra. Totalt kommer jag träna 150 timmar mer i år och det borde märkas.

Säsongens stora mål för Marcus är SM i februari där han tänker köra alla discipliner men även Vasaloppet är en viktig tävling för UIF-aren.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons