Annons
Nyheter

Målsuccé för Einarsson Öis-tröjan

Tre mål i samma match. Men Johan Einarsson förhäver sig inte.
– Det kändes som att jag hängde med hyfsat i alla fall, säger Dalstorpsanfallaren efter provveckan med Örgryte.
Nyheter • Publicerad 18 november 2014
Johan Einarsson fick inte mycket att jobba med i träningsmatchen mot Lärje/Angered. Här jobbar han i alla fall fram en hörna åt Örgryte.
Johan Einarsson fick inte mycket att jobba med i träningsmatchen mot Lärje/Angered. Här jobbar han i alla fall fram en hörna åt Örgryte.Foto: Jonas Emtervall
Tillfällige öisaren Johan Einarsson och Lärje/Angereds målvakt kan gemensamt konstatera att bollen går utanför målramen.
Tillfällige öisaren Johan Einarsson och Lärje/Angereds målvakt kan gemensamt konstatera att bollen går utanför målramen.Foto: Jonas Emtervall

Det ska sägas att målen kom i en högst inofficiell internmatch, där två blandade Öis-lag med A-lagsspelare, U21-spelare och provspelare drabbade samman på Valhalla.

Johan Einarssons lag vann med 4–2 och tre av målen kom från hans fötter.

Annons

– Det var två frilägen och ett skott, säger 24-åringen, som under säsongen stod för 18 av Dalstorps fullträffar i division 2.

I övrigt har han hunnit med tre träningspass och ytterligare en match, mot Lärje/Angered på lördagseftermiddagen.

– Det var bara provspelare och några från U21-laget med. Ska jag vara helt ärlig hade man väl kunnat vara utan den matchen, säger Johan Einarsson.

Det är bara att hålla med. UT såg delar av matchen på Valhalla och det var tydligt att de flesta av de provspelande öisarna bara hade ett fokus: att visa upp sina egna färdigheter för tränare och klubbledning. Division 2-gänget Lärje/Angered, som hade ett mer samspelt lag, vann med matchens enda mål.

– Mitt spel bygger ju mycket på att löpa i luckorna och få bollarna i rätt läge. Nu var det ingen som tittade upp, utan alla valde hela tiden de svåra alternativen, säger Einarsson.

Vad som händer härnäst vet han inte. Örgrytes sportchef Kent Carlzon ska prata ihop sig med tränarna Marcus Lantz och Sören Börjesson och återkomma i veckan.

– Det känns väl fify-fifty. Och om de vill ha mig vet jag inte hur jag ska göra. Jag stänger inga dörrar, men jag har ett jobb på Tranemo gymnasieskola som jag trivs väldigt bra med. Nu när jag har fått in en fot där vill jag inte dra ut den. Jag trivs i Dalstorp också och hade inga andra planer än att spela kvar där innan det här dök upp.

Ett kul äventyr oavsett hur det går?

– Absolut. Tyvärr var det ju lite dämpat i klubben efter kvalmissen. Örgryte hade behövt gå upp i superettan, inte minst med tanke på ekonomin. Men det var riktigt högt tempo på träningarna. En klar skillnad, särskilt när A-lagsspelarna var med.

– Farsan har varit min privatchaufför hela veckan. Han har nästan varit mer uppe i det än jag och har suttit på läktaren och bara njutit.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons