Maja glänste i landslagsdebut

En fjärdeplats individuellt följdes upp med stafettbrons för Maja Falk. Som därmed gjorde en strålande landskampsdebut.
Sport • Publicerad 2 februari 2010
Maja Falk i Sveriges färger.
Maja Falk i Sveriges färger.Foto: Anders Byströn/Skidor.com

Maja Falk, Ulricehamns IF, blev fyra i det individuella loppet i skidlandskampen i finska Kupio. Över det fem kilometer långa loppet med individuell start hade Maja de svåraste konkurrenterna bakom sig och därför bara baktider att gå på. Det kan ha kostat en tredjeplats eftersom norskan Hilde Losgaard Landheim bara var fyra sekunder snabbare i mål.

– Det är inte säkert att jag slagit henne om startordningen varit den omvända. Man åker så fort det går ändå, säger Maja.

Det blev svensk dubbelseger i loppet genom Stina Nilsson som vann två sekunder före Evelina Settlin.

Maja Falk fick sedan köra andrasträckan i söndagens stafett över 3x3,3 kilometer. Hon gick ut som trea och växlade även på samma position.

– Jag hade Norge och Finland ungefär 15 sekunder före mig i spåret och såg dem nästan hela tiden men det gick inte att ta in något, säger Maja.

Det blev till slut också tredje plats för det svenska förstalaget och därmed tog Maja Falk placeringarna sexa, fyra och trea i sprint, individuellt respektive stafett.

– Det är jag helt klart nöjd med, säger Maja.

Nästa uppgift blir eventuellt DM på hemmaplan i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.