Annons
Nyheter

Madeleine Thorn tre sekunder från brons

UIF–åkare på platserna närmast pallen.
– Jag gjorde det jag kunde och då måste jag vara nöjd, säger Madeleine Thorn efter sin fjärdeplats i JSM.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2012

Det blev en bra inledning för Ulricehamns IF när JSM på skidor inleddes med distansloppet. Visserligen hamnade ingen av medaljerna hos någon UIF–åkare men Madeleine Thorn åkte in som fyra, elva sekunder efter segrande Lisa Dahl, Offerbo, och bara tre sekunder från bronspengen, som nu gick till Sara Nordstrand, Graninge alliansen.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Målet var att vara topp fem och att det sedan bara skiljde sekunder från medalj är inget jag kan gräma mig över, säger Madeleine Thorn.

Annons

Tjejernas lopp gick över två varv och vid varvningen så hade Madeleine åtta sekunder fram till Nordstrand men plockade alltså in över halva det försprånget sista varvet.

– Jag gick på så hårt jag kunde, hade perfekta skidor och kan i efterhand inte hitta något som jag kunde gjort annorlunda, så jag måste vara nöjd.

Tävlingarna går på Borås skidstadion och det var ett mycket bra konstsnöspår som arrangörerna fått i ordning. Banprofilen var dock inte den optimala för Bengtsforstjejen Madeleine Thorn.

– Jag är ju inte speciellt lång så därför vill jag gärna ha lite mer backig bana men det är bara att gilla läget.

Var hade du störst hopp om medalj innan tävlingarna?

– Det var på distansloppet. Men allt kan hända på en sprinttävling och skiathlonen kan också bli kul.

Maja Falk låg på delad tredjeplats vid varvningen men tappade till femte plats i mål och frågan är om inte mycket av den tiden försvann på det ganska långa upploppet. För det var en oerhört trött Maja som tog sig i mål och det dröjde ett bra tag innan hon med hjälp av syrran Hanna kunde ta sig ut ur målområdet.

– Jag har aldrig varit så trött efter en tävling någon gång tidigare. Benen var helt slut och folk som såg mig trodde att jag hade en kraftig motvind men det var ren trötthet, säger Maja efter att ha återhämtat sig.

Femteplatsen på ett distanslopp är den bästa placeringen som Maja har presterat på ett juniormästerskap.

– Femteplatsen känns riktigt bra. Jag hade bra fart under skidorna och det var fina förhållanden ute i spåret så det här kunde jag inte gjort bättre.

Annons

Hinner du ladda om inför sprinttävlingen i dag?

– Nu har jag aldrig varit så här trött tidigare men jag tror inte det skall vara några problem. Jag är ju i form så jag ser verkligen fram emot den tävlingen.

Madeleine Thorn, UIF, är sekunder från en medalj på första loppet vid JSM.

Maja Falk var fräsch vid varvningen men sedan blev det spagettiben på andra rundan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons