Annons
Nyheter

Lyckad UIF-dag på Lassalyckan

Inför 2014 satte UIF upp ett antal mål. Ett av dem var att anordna en UIF-dag, där föreningens verksamhet visas upp. Detta arrangemang genomfördes i söndags. Samtidigt var det uppstart för skidsektionens säsong, med träningspass för barn och ungdomar 5 till 16 år.
Nyheter • Publicerad 30 september 2014
Namnövning med hjälp av bollar.
Namnövning med hjälp av bollar.Foto: Leif Dahl
Pingisbordet lockade en hel del barn.
Pingisbordet lockade en hel del barn.Foto: Leif Dahl
Håkan Örhnborg kastar ett klot.
Håkan Örhnborg kastar ett klot.Foto: Leif Dahl

Det första som syntes ute vid Lassalyckan, förutom de som alltid går tipspromenaden, var barngrupperna som började sin skidträning. Skidor är inte riktigt aktuellt än, men det fanns många andra övningar som ledarna utsatte den för, inte minst med undermeningen att de skulle lära sig varandras namn.

Inne i ishallarna presenterades hockeysektionen. Dessutom var det allmänhetens åkning. Ett bordtennisbord hade burits upp till boulehallen, så all verksamhet kunde visas upp på ett ställe.

Annons

Bordtennisen lever lite sitt eget liv nere i Stenbockshallen. Vi skulle gärna ha dem häruppe också, säger Peter Svenningsson i UIF:s huvudstyrelse.

Boulesektionen var de som verkade mest på så att säga, ifråga om att visa upp sin verksamhet och låta nyfikna prova spelet. Några nybörjade fick spela ihop med några vana spelare och det verkade som att det kunde bli en fortsättning.

– Det är skillnad, väldig broms i gruset, även om det kan rulla långt. Men lite kul är det allt, säger Håkan Öhrnborg.

Vid pingisbordet var det stundtals gott om ungdomar. De kom dit efter avslutade skidträningspass, men innan dess fick två yngre killar ha bordet och motspelare för sig själva. Oliver och Didrik Dahlqvist, sex och 1,5 år gamla, bollade med Gustav Håkansson och verkade trivas bra med det.

– Storebrorsan tränar längdskidor, så vi gick hit så länge, säger pappa Jesper Johansson.

Med återvändande tipspromenaddeltagare blev serveringen snart full av fikasugna. Påpassliga UIF-funktionärer utnyttjade tillfället att värva medlemmar. Dessutom såldes UIF:s jubileumsskrift som skrevs med anledning av föreningens 100-årsjubileum 2007.

– Man måste ta med sig av det som ligger bakåt i tiden, måste lyssna på de äldre, säger Peter Svenningsson.

Ännu återstår för huvudstyrelsen att utvärdera denna aktivitet, men några slutsatser kunde dras direkt, exempelvis att det var bra både för medlemmar och utomstående.

Bra för föräldrar att kunna prova flera saker på samma gång. Man hinner inte åka flera helger, säger Pia Hagström

– Alla känner ju inte till alla sektioner. Man bara går tipspromenaden och sen blir det inte av att titta på något mer, säger Peter Svenningsson.

Intrycken av den första UIF-dagen verkar alltså övervägande positiv. Återstår att se om även bordtennisen kan ta plats bland föreningens övriga aktiviteter, så allt är samlat.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons