Annons
Nyheter

Linus ska fixa elever - och ett jobb

Ordnar Linus elever till Tingsholm så har han också fixat sig ett jobb till hösten.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011

Till helgen inleder Linus Davidsson sitt nya uppdrag för Tingsholmsgymnasiet. Den förre skidåkaren från Tvärred och tillika skidgymnasie–eleven skall i samband med Götalandsmästerskapen informera och propagera för den nya skidutbildningen på Tingsholm.

– Det är i första hand de som sökt till andra orter som jag skall informera om att Tingsholmsgymnasiet också har nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) och berätta vilka bra förutsättningar vi har, säger Linus Davidsson.

Annons

Det är inga problem med att ansökningstiden gått ut?

– Eftersom vi fick beslutet så sent så är både skidförbundet och skolverket införstådda med problemet och ställer upp för oss. Vi har hela våren på oss att få tag på elever.

Kommer du att lyckas?

– Det räknar jag med eftersom det finns mycket som talar för Ulricehamn. Bland annat att Sandagymnasiet i Jönköping inte får fortsätta som skidgymnasium gör att Tingsholm blir ett mycket hetare alternativ.

Det finns en ordentlig morot inbakad i Linus Davidssons uppdrag att ordna elever till skidutbildningen. För blir det NIU–start i höst så kommer en av lärarna att vara – Linus Davidsson.

– Jag har jobb till fram till sommaren men har löfte om en 40–procentig lärartjänst om verksamheten kommer i gång i höst.

Så kan du få fyra elever till Tingsholm så har du också ordnat dig ett jobb?

– Ja.

* Utbildningen behöver godkännande från din idrotts Specialidrottsförbund och Skolverket

* Nationell idrottskarriär

* Rekryterar elever lokalt eller regionalt

Ett samarbete med skolan, specialidrottsförbund och lokala idrottsföreningar.

För att en skola ska få erbjuda dig en idrottsutbildning (NIU) måste den vara godkänd av specialidrottsförbundet för den idrott den vill lära ut och därefter söka tillstånd hos Skolverket. När utbildningen börjar för dig arbetar skolan efter de riktlinjer den har fått från skolverket och specialidrottsförbundet och samarbetar till stor del med de lokala idrottsföreningarna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons