Nyheter

Lindgren startar om i Malmö

Daniel Lindgren drar söderut. Till Malmö där han hoppas karriären ska ta fart igen.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2010
ARKIVFOTO Daniel Lindgren vill hitta harmonin både på och utanför golfbanan. Ny miljö i Malmö ska hjälpa honom med det.
ARKIVFOTO Daniel Lindgren vill hitta harmonin både på och utanför golfbanan. Ny miljö i Malmö ska hjälpa honom med det.Foto: 

Daniel Lindgrens 2009 blev inte som han tänkt sig. Efter en vinter med bra träning låste sig spelet och efter tävlingarna på Sverigetouren hittades Lindgrens namn långt ned i resultatlistorna.

– Det lossnade lite på hösten men sett till hela året blev det inte alls som jag ville, säger Lindgren.

Ulricehamnsgolfaren kände att något måste göras och under hösten och förvintern mognade beslutet fram. Det blev ett miljöombyte.

– Jag har flyttat till Malmö. Både för golfens skull och för det sociala livet. Jag kände att jag behövde komma bort från Ulricehamn och göra något annat, säger Lindgren.

Jobb på Hylliekrokens golf i utkanten av Malmö ska kombineras med träning. Målet är att komma tillbaka i gott slag och göra ett bra år på den svenska touren som i år bär Nordeas namn.

– Första tävlingen går i slutet av maj, i Danmark. Det känns som jag är på rätt väg med slagen och då ska det förhoppningsvis vara ännu bättre, säger Lindgren.

Helt lätt att vara golfare är det inte den här våren, inte ens i Skåne.

– Det är två banor öppna nu tror jag, Rönnebäck och Ljunghusen. Det är rekordsent här nere, säger Lindgren som trots flytten blir Ulricehamns GK trogen.

– Absolut. Det är i Ulricehamn hjärtat finns. Dessutom gick vi upp i division ett med laget. Det blir ett roligt år på det sättet, säger Daniel Lindgren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.