Annons
Nyheter

Laurell ser fram emot derby mot UIF

Oskar Laurell kommer spela hockey i Lassarinken i år. I november kommer Borås till Ulricehamn för derby och Laurell ställs då mot sina tidigare lagkamrater i UIF.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014
Oskar Laurell klappar om Marcus Harrysson efter en UIF-vinst förra säsongen. Nu blir de lagkamrater på nytt ? i Borås HC.Foto: Jonas Emtervall

Förutsatt att Boråstränaren Hasse Hansson tar ut backen Oskar Laurell till matchen mot UIF den 21 november blir det ett hyfsat snabbt återseende av ishallen i Ulricehamn för Laurell.

För tre veckor sedan petades han från UIF:s A-lag efter tre säsonger i klubben.

Annons

I tisdags skrev han på ett kontrakt med seriekonkurrenten Borås.

– Det är upp till mig att ta den här chansen nu. Efter beskedet från UIF funderade jag på att sluta med hockeyn men nu har jag fått en nytändning istället och det kan bli en riktigt rolig säsong, säger Oskar Laurell.

Redan i den fjärde omgången, lördagen den 11 oktober, möts Borås och UIF.

– Det är alltid kul att möta gamla lagkamrater, jag ser inte derbymatcherna som chans till revansch för mig.

Hur han kommer agera vid ett eventuellt mål mot UIF har inte gett upphov till några större funderingar hos Laurell.

– Jag kommer fira som vanligt.

Kontraktet med Borås gäller säsongen ut för Laurell ut och efter att ha varit med på UIF:s försäsong fram till och med femte september och sedan tränat och spelat med Borås, i senaste matchen mot Hanhals blev det förlust med 4–1, är Oskars uppfattning att de kommer bli jämna drabbningar mellan de båda lagen. Han tror på fartfylld och publikvänlig hockey med en hel del mål.

Boråstränaren Hasse Hansson tränade Oskar Laurell under säsongen -11/12 då de båda var UIF-are.

– Oskar är en defensivt stark back som spelar enkelt. Han är professionell i sitt agerande vad gäller träningar och skötsel av sin kropp. Jag vet att han alltid gör sitt jobb på träningar och matcher, säger han om nyförvärvet.

Förutom Oskar Laurell och Hasse Hansson spelar den tidigare UIF-spelaren Marcus Harrysson i Borås. En trio som kanske kommer att vara extra laddade när derbymatcherna drar igång.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons