Annons
Nyheter

Lassalyckan visades i vinterskrud

Tipspromenad, glögg och korv hjälpte inte mot kyla och snö när det var öppet hus på Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010
Peter Svenningsson, projektchef på Svevia, berättar för Runa, Mattias och Lina Nygren om bygget på Lassalyckan.Foto: Leif Fjellström

Ett hundratal nyfikna kom till Lassalyckan på lördagsförmiddagen för att titta på och bli informerade om det pågående bygget. Ulricehamns kommun och Svevia AB tillsammans med föreningar och entreprenörer hade bjudit in till Öppet hus för att visa upp vad som hänt och händer inom projektet.

– Jag hade väl hoppat på lite större intresse, säger projektledaren Mikael Zsiga.

Annons

– Men det är konkurrens med mycket i dag och snön gjorde väl inte saken bättre. Men att det skulle komma snö i den här omfattningen i november var ju helt omäjligt att förutse.

De som trots allt tog sig tid att gå den drygt kilometerlånga slingan runt området fick bland annat ta del av information via åtta bemannade stationer där företrädare för olika delar av projektet berättade om just sin bit. Det rörde allt från de politiska besluten till mindre delar av projektet. Bland annat så fick man se prov på de konstgräsmattor som skall ligga på fotbollsplanerna, dricka glögg inne i värmen i maskinhallen samt få prata med UIF:s ordförande Håkan Kannius om föreningens blivande klubbstuga.

Dessutom så var det samtidigt en tipspromenad där man fick svara på frågor som mestadels rörde projekt Lassalyckan i olika former. Sista frågan gällde var Vickan Svensson inledde sin fotbollskarriär. Rätt svar är Gällstads IF, vilket märkligt nog inte återfanns bland svarsalternativen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons