Annons
Nyheter

Långt slut på kort säsong för UIF

Nu är säsongen över för UIF. Förlust i tredje och avgörande matchen mot Varberg.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2014

En av Ulricehamns IF:s längsta matcher någonsin slutade med förlust och därmed är det färdigspelat för säsongen.

För det blev 5-2 till Varberg i den tredje och helt avgörande matchen mot Varberg i play off 1 till division 1.

Annons

Liksom i de två tidigare matcherna tog Varberg ledningen med 2-0 i första perioden men UIF tog sig tillbaka in i matchen och var uppe vid 2-2 i början av andra perioden. Då var hemmalaget lite skakat eftersom UIF tidigare visat god moral och styrka och kunnat vända på matcherna.

Kanske att det var detta som också satt i UIF-arnas skallar, för man blev nu lite för ivriga i att försöka gå framåt i stället för att konsolidera ställningarna och hålla koll på motståndarna. Vilket ledde till att det blev ytor för Varbergs snabba uppspel längs kanterna och på det tredje friläget satte Aleksei Sibirtsev 3-2.

Jonas Nilsson åkte ut på två minuter strax därefter och då stänkte Alexandr Ossipov in sitt andra mål i numerärt överläge. Återigen assisterad av de forna Frölundaspelarna Jari Tolsa och Mikael Johansson.

UIF-ledningen tog time out, försökte prata igång sina spelare men två minuter senare satt 5-2 bakom Haris Becirbegovic och det var riktigt dystert för de gulsvarta supportrarna.

Då bytte UIF in Tim Norén i målet och fyra minuter senare gick isen sönder bakom UIF-kassen. Dock utan Noréns inblandning.

Två timmar och 15 minuter (!) senare hade man lagat isen och spelet kom igång igen.

UIF:s chans låg i att få ett snabbt reduceringsmål men nu hjälpte inget mot Varberg och drygt fyra timmar efter matchstart var det bara för UIF-arna att packa ihop för den här säsongen.

- Just nu känns det väldigt tomt för jag trodde faktiskt på att vi skulle ta hem det här, säger tränarhalvan Daniel Elofsson.

- Vi hade egentligen chansen till avgörandet i de två första matcherna men nådde inte riktigt dit i förra mötet här nere, säger den andra halvan, Markus Andersson.

Säsongen är alltså över för UIF och därmed inleds också arbetet inför nästa. I alla fall för sportgruppen.

Annons

- Det är ju alltid någon som lämnar truppen efter en säsong men så här långt har jag inte hört någon säga att det blir något annat nästa år, säger Emanuel Ragnar.

Med tanke på UIF:s insatser efter tränarbytet och juluppehållet, är det förstås en inriktning att försöka behålla så många spelare som möjligt. Samt tränarduon Daniel/Markus.

- Vi har fått en förfrågan från föreningen men har lagt all fokus på matcherna så här långt, något besked hur det blir kan jag inte lämna, säger Daniel.

- Men oddsen är för en fortsättning.

För båda två?

- Vi tränar ju även ett ungdomslag ihop, jag och Markus. Så det känns nästan som vi är sambos och vi spräcker inte det förhållandet när det gäller fortsättningen som seniortränare.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons