Nyheter

Längre varv ger större lopp

Veckans snö ger möjlighet för Ulricehamnsloppet att växa.
– Vi tror på ett par hundra deltagare extra, säger tävlingsledaren Lars-Åke Thor.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2013
Robert Gotting, Stefan Jalderyd och Lars-Åke Thor diskuterade under fredagen hur banan bäst kan dras. Det mesta lutar åt en 10-kilometersslinga som körs fyra varv.
Robert Gotting, Stefan Jalderyd och Lars-Åke Thor diskuterade under fredagen hur banan bäst kan dras. Det mesta lutar åt en 10-kilometersslinga som körs fyra varv.Foto: Henrik Erickson

Åtta varv á fem kilometer. Det var budet vad gäller Ulricehamnsloppets bansträckning så sent som i mitten av innevarande vecka. En dryg decimeter snö har ändrat förutsättningarna.

– Vi förlänger banan och siktar på 10,5 kilometer och fyra varv. Förutom konstsnöspåret ska vi utnyttja delar av golfbanan, säger Lars-Åke Thor.

I tisdags kväll satte arrangörerna stopp för fler anmälningar. Då var 500 åkare tecknade för start.

– Det var vad vi kände att ett varvlopp klarade. Vi arrangerar ju för åkarna och för att de ska få en upplevelse, säger Lars-Åke Thor.

Med de längre varven finns nu plats för 300 åkare till, totalt 800 alltså.

– Vi har inte fler tidtagningschip än så, säger Thor.

Efteranmälningar rullar nu in i jämn takt och Ulricehamnsloppet verkar inte nämnvärt lida av att Västgötaloppet gått ett par veckor tidigare på samma plats, vid Lassalyckan.

– Ulricehamnsloppet är fortfarande populärt och från vår sida, oss som arrangerar loppet, finns inga planer på att lägga ned eller flytta det. Jag tror att Ulricehamn kan ha två långlopp per vinter med sitt goda rykte. Åkarna vet att är det någonstans det blir tävling så är det här och då kommer också anmälningarna, säger Lars-Åke Thor som nu hoppas att vädret blir som utlovat.

– Kallt fram till tävling och inte för mycket snö tätt inpå. Då blir det en riktigt fin tävlingsdag på söndag.

Och det finns en liten möjlighet att spåret kan bli ännu längre. Då krävs lite mer snöfall på lördag.

– Tre varv skulle vara en möjlighet men då behöver vi kunna använda femkilometersspåret. Det blir i så fall ett sent beslut, säger Lars-Åke Thor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.