Annons
Nyheter

Kvalserien nästa för Nittorp

Nittorp åkte på sin femte förlust mot Nybro den här säsongen i går. Nu är det klart att Nittorp tvingas spela kvalserie för att försöka nå division ett även kommande spelår.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2014
Foto: 

Nittorp chansade med att plocka ut målvakten Daniel Palmqvist under den sista minuten för att försök nå 2–2. Taktiken lyckades inte och när det var åtta sekunder kvar slog Chris Nybeck in 3–1 till Nybro i öppen kasse.

Flera NIK-spelare var snabbt av isen och det som i praktiken varit klart ett tag är nu även teoretiskt fastställt. Nittorp spelar kvalserie i februari.

Annons

– Det spelar inte någon roll. Vi jagar vidare för att ta vår första seger, säger Nittorps tränare Mats Claesson.

Nittorp var inte överspelat på samma sätt som laget varit i de fyra tidigare mötena med Nybro. Särskilt i mittperioden matchade hemmaspelarna gästernas nivå.

När Sebastian Benker satt på botbänken i inledningen av mittenakten visade Nittorp upp ett välordnat powerplay och Paulus Rundgren, som värvades till laget efter årsskiftet, kunde peta in sitt första mål i NIK-tröjan från nära håll.

Efter reduceringen fortsatte Nittorp prestera bra spel och i den 13:e minuten tog Nybro timeout för att råda bot på Nittorps press.

Spelet jämnades ut men sista målchansen i perioden var hemmalagets.

Johan Dånge sökte nyförvärvet Björn Hjärpe när de kom i ett två mot en-läge men passningen var inte perfekt och Hjärpe nådde inte pucken.

Hjärpe hade redan presenterat sig för den lilla publikskaran med ett assist till Rundgrens mål.

21-åringen kom till Nittorp i måndags och med två ispass med laget debuterade han i går.

– Jag tycker vi borde ha fått med oss ett kryss, så pass bra står vi upp, säger han.

Umeåkillen har Björklöven som moderklubb och beskriver sig själv som en stark skridskoåkare med bra spelsinne.

Annons

Hjärpe har tidigare den här säsongen spelat med Västervik i division 1E.

– Jag vill helst spela center och det har blivit många matcher som forward för mig i Västervik, säger han.

På meritlistan har Björn bland annat tre allsvenska matcher med Södertälje säsongen -11/12 då han var sistaårsjunior men han erbjöds inte något kontrakt med klubben och säsongen därefter spelade han med Åker/Strängnäs i division ett. Då producerade han 33 poäng, tio mål och 23 assist.

Spelsinnet syntes mot Nybro och utifrån det Björn visade upp på isen kommer han bli en riktigt nyttig förstärkning för Nittorp.

? Hur ser du på det kommande kvalspelet?

– Vi spelar utan press och kan skrälla. Det gäller att vi får ihop lagspelet under de matcher som återstår.

Noterbart i övrigt från Nybromatchen är att backen Niko Kluuskeri tvingades lämna isen efter den första perioden. Niko som förlorade mycket blod då en blodåder inte syddes ihop korrekt efter Halmstadsmatchen i söndags kände sig orkeslös mot Nybro.

Nittorp–Nybro 1-3 (0–1, 1–1,0–1)

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons