Annons
Nyheter

Kval för UIF:s pingisdamer

Säsongen är inte slut än för UIF:s pingisdamer. Två förluster på lördagen gör att det blir kvalspel i april för att behålla elitserieplatsen.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2010
Jeanette Lindberg, UIF.
Jeanette Lindberg, UIF.Foto: Leif Dahl

Sista seriesammandraget spelades i Stenbockshallen i Ulricehamn. Det hade räckt med en oavgjord match för att UIF skulle hålla sig kvar i elitserien utan att behöva kvalspela. Men närmaste konkurrenten Storfors BTK spelade först oavgjort mot Ärtemark och sedan slog de UIF med klara 6?3. Hemmalaget UIF mötte först jumbon Ljungsbro och hade en klar ledning med 4?1 i matcher, innan det började gå grus i maskineriet. 4?4 stod det efter singelmatcherna och sedan förlorade UIF de båda avslutande dubbelmatcherna. I och med det gick Storfors om UIF i tabellen och slipper kvala.

? Det känns bara surt nu, säger Sara Lundin efter den andra och sista matchen.

Annons

? Det gick bra till 4?1 i den första matchen. Sedan börjar man tänka ”bara två till” men de kom aldrig. Vi vill ju inte spela kval, det hade varit skönt om säsongen slutat nu, fortsätter Sara.

Kvalet dröjer dessutom. Det kommer först i slutet av april, efter att division 1-serierna är klara.

? Positivt med det är att de hinner skaka av sig detta. Vi har ett mycket jämnt lag och de har inte division 1-lagen, säger coachen Niklas Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons