Annons
Nyheter

Konsten att ersätta en skyttekung

Ingen Mattias Lindgren. Ingen Tobias Söderman. Vem ska göra målen i UIFK i år? Nick Lindgren och Bekim Haxha visade i träningsmatchen mot Fristad att det finns hopp.
Nyheter • Publicerad 2 april 2013
Nick Lindgren, med bollen, och Bekim Haxha, bakom honom, är två av de huvudansvariga för att bollen ska hitta det offensiva nätet när säsongen startar för UIFK. Mot Fristad i går gjorde de var sitt.
Nick Lindgren, med bollen, och Bekim Haxha, bakom honom, är två av de huvudansvariga för att bollen ska hitta det offensiva nätet när säsongen startar för UIFK. Mot Fristad i går gjorde de var sitt.Foto: Henrik Erickson

UIFK har inför den här säsongen förlorat en rad namnkunniga och rutinerade spelare. Mest märkbart är tappet på anfallssidan där fjolårets skyttekung Mattias Lindgren och Tobias Söderman båda lämnat.

Michael Andersson från Annelund har nämnts som en tänkbar ersättare, även om han också kan spela på andra positioner i laget.

Annons

– Michael tillsammans med Bekim Haxha och Nick Lindgren ser vi i dag som våra tre anfallare och det är de som ska fylla upp efter Lindgren och Söderman, säger UIFK-tränaren Marcus Sjöbring.

UIFK har delvis fått anpassa sitt spel efter den nya situationen. Laget ska i år försöka hålla i bollen mer och ta mer eget initiativ i spelet.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är ett avbräck att inte ha Mattias Lindgren och Tobias Södermans kvaliteter i laget men nu är det så och då får vi jobba utefter det, säger Marcus Sjöbring.

När UIFK på annandagen träningsmatchade mot nya division 3-laget Fristad gav både Nick Lindgren och Bekim Haxha svar på tal på UT:s frågor om anfallskvaliteten. Lindgren gjorde 1-0 strax före halvtidsvilan och Bekim Haxha fastställde slutresultatet till 2-0 i andra halvlek.

– Vi har gjort fem spelmål på två matcher nu och det är jättesköna besked för oss. Samtidigt har vi inte släppt in ett enda mål på de här två matcherna och vår vilja att ha mer boll har verkligen lönat sig, säger Marcus Sjöbring.

När det gäller Nick Lindgren, som anslöt till UIFK från Marbäck under förra säsongen, så beskrivs han av många som en oslipad diamant. Marcus Sjöbring uttrycker det så här.

– Nick fungerar bra i vissa typer av matcher. Möter vi ett försvar där det finns ytor att löpa på så är han livsfarlig. Mot mer kompakt motstånd får vi söka andra alternativ.

Under tiden Mattias Lindgren var i Norrby så blev det krisläge på forwardssidan i UIFK och nödlösningar fick kallas in. Vad tyder på att ni inte hamnar där i år?

– Vi har offensiva krafter i truppen förutom de här tre som vi redan pratat om. Det finns offensiv kapacitet i laget och jag hoppas verkligen inte att vi ska behöva ta till några akutåtgärder under säsongen.

– Dessutom ska vi inte glömma att det varje år kommer yngre spelare och knackar på A-lagsdörren. Linus Inhammar är en av våra unga talanger som mycket väl kan vara aktuell för A-lagsspel redan under det här året, säger Marcus Sjöbring.

UIFK genrepar mot seriekonkurrenten Tidaholm nästa helg innan serien startar helgen därefter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons