Annons
Nyheter
Med en ny ishall ser UKK möjligheten att växa. Fler åkare och en heltidsanställd tränare är målet inför hösten 2014.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2014

Åkarna i Ulricehamns konståkningsklubb var först ut i den nya ishallen i och med sitt träningsläger under förra veckan.

– Den fick bra omdömen, det enda som saknades var en musikanläggning, säger Stefan Kristoffersen, ordförande i klubben.

Annons

Musiken ska klubben lösa under den närmsta tiden genom en portabel anläggning.

I och med den nya hallen hoppas och satsar klubben på en utökning av sin verksamhet.

– Vi tror på 150-160 åkare inom tre år, säger Stefan Kristoffersen.

I dagsläget är det 110 aktiva åkare i klubben. Verksamheten kommer också innefatta synkroniserad konståkning, tidigare teamåkning, vilket kan förklaras som konståkningens lagsport där 16 åkare samtidigt är på isen, även isdans, tävling i par med en åkare av varje kön, ska finnas med som en gren i klubben. Ytterligare en tanke är att köra gemensam skridskoskola med hockeyklubben. Föreningarna tror att de på så sätt kan locka fler pojkar till konståkning och fler flickor till ishockey.

Dessutom ska en tränare anställas på heltid.

– Vi ska annonsera efter en tränare som kan börja till hösten.

Eva Andersson har varit tränare, anställd på 60 procent, i klubben under 13 år och avslutade sitt uppdrag vid årsskiftet. Hon vill hon inte kommentera det hastiga avslutet i UKK.

– Det enda jag kan säga är att jag saknar åkarna mycket och jag hoppas att de ska lyckas på isen framöver, säger Eva Andersson.

Under de månaderna som klubben står utan huvudtränare kommer de åkare som genomgått olika grader av tränarutbildning att dela på Evas uppgifter.

– Vi har kontakter med kringliggande klubbar och kommer att få lite hjälp från främst Jönköping vad gäller spetskompetens.

Tretton år som tränare är en lång tid och det Stefan Kristoffersen främst kommer minnas mest från Evas tid i klubben är hennes förmåga att lyfta klubben genom att få fram A-åkare och koreografera fina shower.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons