Annons
Nyheter

Klar Tibro-seger mot Ulricehamn

??UIF bjöd upp till jämn kamp skottmässigt mot topplaget Tibro, men ett betydligt effektivare hemmalag satte sina chanser och kunde till slut vinna ganska klart med 5–2.
Nyheter • Publicerad 16 november 2014

– Självklart är jag besviken, det är alltid tråkigt att förlora. Skotten är jämna och allt men de är effektivare än vad vi är, säger Ulricehamns tränare Daniel Elofsson.

I den första perioden var Tibro det starkare laget och fick med sig en ledning med 2–0 in till periodpausen, men i den andra perioden blev det spelmässigt jämnare lagen emellan. Ulricehamn vann skotten med 11–7, dock var det Tibro som gjorde ytterligare ett mål och utökade till 3–0 redan en minut in i perioden.

Annons

– Det gick fram och tillbaka, med chanser åt båda håll. Kändes som en jämn match överlag och det var nog underhållande för publiken i alla fall. Även om vi inte räckte till idag, säger Elofsson.

I den tredje perioden fortsatte jämnheten ytterligare. Ulricehamn fick en reducering till 3–1 halvvägs in i perioden, och började få lite vittring på mer.

– Det kändes som att vi var på gång då. Sedan gjorde de 4–1 men vi fick lite hopp när vi en stund senare reducerade igen. Men det var tufft, och efter det var vi nog aldrig särskilt nära 4–3, faktiskt. Vi försökte göra lite ändringar i femmorna men det hände inte så mycket mer.

Med en halv minut kvar av matchen plockade UIF ut målvakten Tim Norén i ett försök att gripa det sista halmstrået och göra två mål till för att nå en förlängning, men det fick motsatt effekt när Fredrik Söder kunde sätta femte det Tibromålet för dagen i tom kasse, till slutresultatet 5–2.??

Ulricehamn tappar lite mark i tabellen och ligger nu på en nionde plats med 14 poäng, fyra poäng bakom Kållered och med Töreboda och Nittorp jagandes fem poäng bakom sig. ?

– Det är bara att bryta ihop och komma igen, vi måste försöka vara positiva och vända på detta i de kommande matcherna, konstaterar Daniel Elofsson.

Första perioden

Mål: 1–0 (4,52) Patrick Johansson ass. Carl Gustavsson och Oskar Amnér, 2–0 (17,08) Oskar Amnér ass. David Sjöman

Skott: 13–9

Utvisningar: TIK: Inga UIF: 2x2

Andra perioden

Mål: 3–0 (1,43) Andreas Adolfsson ass. Alexander Johansson och Christian Alfelt

Skott: 7–10

Utvisningar: TIK: 1x2 UIF: 1x2

Tredje perioden

Mål: 3–1 (9,39) Robin Thorstenson ass. Robin Melltoft, 4–1 (12,28) Alexander Johansson ass. Martin Lundberg och Patrick Johansson, 4–2 (15,42) Sebastian Meijer ass. Christoffer Ferm, 5–2 (19,35) Fredrik Söder ass. Rasmus Einarsson

Skott: 11-12

Utvisningar: THF: 1x2 UIF: 1x2

Skott totalt: 31-31

Domare: Klas Östergren

Publik: 238

UIF:s lag: Tim Norén (Tobias Nilsson) – Mikael Svensk, Victor Kilén, Linus Drott, Sebastian Meijer, Patrik Andersson – Mattias Rydholm-Allard, Anton Netterberg, Marcus Lundgren, Oskar Bygård, Marek Wypasek – Alexander Johansson, Christopher Brorsson, Linus Tisell, Christoffer Ferm – Robin Melltoft, Robin Thorstenson, Erik Hallin

UT-märkta

3 Victor Kilén

?2 Robin Thorstenson

1 ?Robin Melltoft?

UT-delade av Daniel Elofsson

Jakob Romeborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons