Annons

KFUM slank ur greppet

Precis som i bortamötet blev Mariestad en svår nöt för KFUM. Det krävdes en koncentrerad avslutning för att säkra segern.
Sport • Publicerad 17 januari 2009
Viktor Skattberg i kamp med Mariestads försvar. KFUM lyckades slingra sig ur greppet och vinna.
Viktor Skattberg i kamp med Mariestads försvar. KFUM lyckades slingra sig ur greppet och vinna.Foto: Leif Fjellström

Bortamötet mot Mariestad i höstas var tufft för KFUM och returen hemma blev inte lättare. Det var jämnt från start och lagen följdes åt första tio minuterna. Därefter tog gästerna över och med starkt skytte gick man till ledning. Innan KFUM kom igen och tog kommandot halvleken ut. Fem måls ledning såg betryggande ut inaför fortsättningen.

Det blev dock inte alls så som hemmaspelarna hade tänkt sig efter paus. För det tog inte lång stund innan försprånget var uppätet och det var match igen. På allvar.

Annons

När Mariestad gick till ledning 26-27 i mitten av halvleken så var det tendens till nervositet här och var i hemmalaget. Rutinerade Tom Wiksten satte två baljor efter att Victor Skattberg kvitterat och den ledningen släppte sedan aldrig KFUM. Seger till slut med 39–35 och tränaren Thomas Willram var långt ifrån nöjd.

– Vi vann ju men killarna får lära sig att inte underskatta ett spelande lag. Deras rutinerade spelare lurade våra ovana killar mycket lätt, säger Thomas Willram.

– Den här segern fick killarna verkligen slita för.

UT tycker...

... att det var en i flera avseenden märklig tillställning. Mariestad hade flera spelare med rutin från högre serier i laget och dessa gjorde lite som de ville. Mycket starkt skytte parat med starka linjespringare gjorde att KFUM-försvaret aldrig fick grepp om motståndarna. 35 mål bakåt är ett underkännande av den defensiva insatsen och beror på dålig täckning i försvaret samt näst intill obefintligt målvaktjobb. Men som sagt - det var starka skyttar man ställdes mot.

Framåt var det bättre fast inte helt bra. Mariestad hade stundtals inga större svårigheter att hålla KFUM-spelarna på mattan, men så blev det några kontringar och då drog hemmalaget ifrån.

KFUM vann rättvist och lärde sig förmodligen en hel del under matchen.

Domarinsatsen bedömer vi inte eftersom den inte fanns.

KFUM Ulricehamn – Mariestads AIF 39–35 (20–15)

KFUM:s lag: Peter Samuelsson – Johan Molander, Henrik Gustavsson, Victor Skattberg, Simon Matthijs, Tom Wiksten, Alexander Melltoft – Henrik Lindgren, Pontus Nordlund, Mehrdad Nikkah, Robin Lundahl, Johan Thorell, Mikael Jernmo.

KFUM:s mål: Tom Wiksten 11, Victor Skattberg 8, Alexander Melltoft 6, Andreas Berglund 5, Simon Matthijs 5, Henrik Gustavsson 3, Johan Molander 1.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons