Nyheter

KFUM ner i trean

KFUM tog inte sista chansen. Förlusten med 32-40 mot Tibro innebär att laget nu åker ner i division tre.
– Jag är ruskigt besviken, säger tränare Ulf Holmström.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011

KFUM grep inte det sista lilla halmstrået som fanns. Vid vinst mot Tibro skulle hoppet om spel i tvåan fortsatt finnas kvar. Så blev det inte. Istället släppte man in hela 40 mål mot bottenkollegan.

– Det är katastrofalt dåligt och skandal. Här möter vi nästjumbon i en avgörande match och förlorar, säger Ulf Holmström.

Spelarna i KFUM var långt ifrån intresserade av att spela försvarsspel enligt Holmström. Tibro var under hela matchen ett par bollar upp och KFUM var inte ens nära att skaka om sina motståndare.

– Försvaret existerade inte. Det var svängdörrar bakåt. Killarna var mer sugna på att göra mål framåt. I det läget när vi har en sådan viktig match måste vi kunna bjuda till.

KFUM har bara två vinster på 19 spelade matcher. Det har minst sagt varit en tuff säsong för laget som fick en friplats i handbollstvåan.

– Visst är det tråkigt att åka ner men steget från trean till tvåan har varit jättestort. Vi har gått upp två serier på två år. Ett år i trean nu kan vara bra för att utvecklas och för att hitta glädjen igen.

Nu återstår det tre matcher i serien. Tre matcher som inte betyder någonting.

– Nu har vi inget att spela för med det vore kul att ställa till det lite för de andra lagen. Jag hoppas vi kan mobilisera kraft till det.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.