Annons
Nyheter

KFUM förlorade med uddamålet

Handboll Det vill sig inte riktigt för KFUM. Laget noterades för ännu en förlust i serien. Denna gång fick man ge sig mot Team D 78 med uddamålet.
– Vi presterade inte hundra i dag, säger tränare Ulf Holmström
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011
Det tog stopp för Victor Skattberg och hans KFUM.Foto: Labrini Stavrekas

Det var ett decimerat KFUM som tog sig an Team D 78 i sim- och sporthallen. Johan Molander och Erik Jansson var skadade. Målvakten Daniel Holmén fick avstå kampen av personliga skäl. Hur länge Holmén blir borta från spel vet inte KFUM-ledningen i dagsläget.

– Vi har inget flyt när det gäller skador och sådant. Vad ska man göra? Frågar sig tränare Ulf Holmström.

Annons

Flera spelare borta alltså och ett självförtroende som sviktar efter säsongens resultat hittills. KFUM skulle inte få det lätt på hemmaplan. När drabbningen mellan lagen kom igång följdes de åt i målprotokollet, trots att KFUM till en början hade ett ihåligt försvar. Laget visade heller ingen rejäl aggressivitet på banan. Men framåt fungerade det bra. Tills gästerna gjorde ett litet ryck halvvägs in i första halvlek. Då låg KFUM under med fem bollar (6-11).

– Vi fick en dålig start. De 10-15 första minuterna var inte bra men sen tycker jag att vi kom igång bra, konstaterar Holmström.

Holmströms mannar i blått spelade upp sig. I paus var man bara en boll ifrån Team D78 och man kvitterade två minuter in i andra halvlek. Sedan började man slarva i avsluten, i passen och dessutom vågade man inte ta de lägen till skott som uppstod. Istället försökte man spela in på linjen, något som gästerna hade läst sönder. Team D78 hade som mest ledningen med sex bollar i andra halvlek. KFUM som vägrade ge sig knappade in på försprånget. Med en minut kvar av kampen satte Anders Willram ett mål som innebar 30-31 och det bjöds på rejäl dramatik i slutet. Men hemmalaget kom inte närmre än så och förlorade till slut med uddamålet 31-32.

– Vi förlorade eftersom vi fick en dålig start och för att vi hade en döperiod i andra där de drog ifrån oss målmässigt. Synd att vi inte räcker till, säger Holmström.

Trots det prekära tabelläget ser Holmström positivt på fortsättningen.

– Vi ska kämpa in i det sista och kommer inte att vika ner oss.

Nu återstår det fem matcher för lagets del. Återstår att se om man lyckas knipa en kvalplats.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons