Annons
Nyheter

KFUM föll i premiären

Motståndarna HK Lidköping var strået vassare än KFUM. Det blev till slut förlust med 18-24 i premiärmatchen.
– Jag tycker ändå tjejerna gjorde vad de kunde, säger Jimmy Blomberg.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
KFUM-spelarna hade svårt att ta sig ur Lidköpings grepp.
KFUM-spelarna hade svårt att ta sig ur Lidköpings grepp.Foto: Labrini Stavrekas
Louice Gustavsson och hennes lagkamrater hade det tufft mot Lidköping.
Louice Gustavsson och hennes lagkamrater hade det tufft mot Lidköping.Foto: Labrini Stavrekas

Förlust med sex bollar, ändå var inte minerna speciellt bistra i KFUM-lägret efter matchen.

– Lidköping har själva gått ut och sagt att allt annat än seger i serien kommer att vara en besvikelse, säger Jimmy Blomberg som fick axla ledarrollen när paret Matthijs var på semester.

Annons

Gästerna kom till sim- och sporthallen med en seriematch i benen. I den kampen hade man besegrat Hammarö med hela 37-15. Ännu en hint om att motståndet skulle vara tufft. För KFUM:s del var det premiärmatch. Och tjejerna i vitt och blått startade matchen bra. Sex minuter in i kampen stod det lika mellan lagen, 4-4. Sen kom rycket. Lidköping drog ifrån till 10-4. Som mest i första halvlek hade Lidköping ledningen med åtta bollar. I paus stod det 15-10 till gästerna.

– Vi pratade mycket innan matchen om att inte vika ner oss om de fick en stor ledning, säger Blomberg.

Tjejerna i hemmalaget vek inte ner sig utan gjorde vad de kunde mot ett bättre motstånd. Målvakten Mikaela Krantz som hade det tufft i första halvlek byttes ut inför andra halvlek. In kom istället Gabriella Ferm. Hon stod för fem kvalificerade räddningar direkt. En av räddningarna var på ett straffkast. Lidköping hade en period där man inte lyckades få in en boll på sex minuter. Men å andra sidan lyckades inte hemmalaget få till något mål framåt. Lidköping spelade ett tufft och aggressivt försvarsspel. Spelarna i hemmalaget hade svårt att ta sig igenom och komma till avslut. KFUM var numret för litet och fick se sig besegrade med 24-18.

– Tjejerna gjorde vad man kunde begära av dem och så gott de kunde. Kanske var det lite för snällt spel från vår sida, säger Blomberg.

3 Amanda Bäckström

2 Louice Gustavsson

1 Gabriella Ferm

UT-delade av Labrini Stavrekas

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons