Annons
Nyheter

Kevin Bäckström tvingas till operation

snowboard Kevin Bäckström följer tävlingen Burton european open på datorn när UT ringer upp. Förra året blev han sexa i Schweiz. I dagsläget är han långt ifrån en tävlingsstart.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2011

Snowboardstjärnan Kevin Bäckström trodde hans armbrott skulle vara läkt nu. När gipset togs av i måndags upptäcktes att skadan förvärrats.

– Röntgenbilderna visade att benen inte läkt ihop alls. Det har blivit något fel, säger Kevin Bäckström.

Annons

Istället för stenhård träning för att ge sig ut i tävlingsbackarna så snart som möjligt blir det en ny vända till sjukhuset för Bäckström. På fredag nästa vecka opereras plattor in i armen och därefter blir det gips i ytterligare fyra veckor.

– Det är oerhört segt men jag kan inte göra något åt det nu, säger Kevin.

Det var för en dryg månad sedan som Kevin bröt armen efter ett träningshopp i Peking, Kina. Bäckström hade satt landningen men föll när han skulle åka vidare. På ett japanskt sjukhus i Kina togs Kevin emot men uppenbarligen gick något fel i behandlingen.

Trots att premiäråket för 2011 skjuts upp ytterligare tror Bäckström, som blev Årets idrottare i Ulricehamn 2010, att han ska hinna göra några åk under säsongen.

– Jag tränar på gym en del nu men när armen väl läkt ihop ordentligt hoppas jag kunna filma en del, säger Bäckström.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons