Annons
Nyheter

Karlsson och Remstam ska leda Nittorp

Nittorp har hittat den perfekta tränarkonstellationen enligt klubbens sportgrupp. Den konstellationen består av Anders Karlsson och Mattias Remstam.
– Jag kan nypa ifrån ordentligt om det behövs, säger Karlsson.
Nyheter • Publicerad 20 april 2011
Mattias Remstam och Anders Karlsson ska leda Nittorp mot nya framgångar.
Mattias Remstam och Anders Karlsson ska leda Nittorp mot nya framgångar.Foto: Labrini Stavrekas

Han satte sin fot i Nittorps ishall för första gången under förra säsongen. Då var han assisterande tränare i HC Dalen. Nu kommer Anders Karlsson sätta sin fot betydligt oftare i ishallen. Han är nämligen Nittorps nye huvudcoach.

– Jag blev kär i omklädningsrummet som hade lite gammal 60-talsstil och jag gillade atmosfären i hallen, säger han.

Annons

Men det var inte bara atmosfären i hallen som lockade Karlsson.

– Klubben har ett rykte om sig att vara genuin och trevlig. Sen spelar de en anfallsglad hockey och det tilltalar mig.

Klubben har i Karlsson fått en tränare med stor erfarenhet i bagaget. Han är rak, ärlig och den ironiska humorn lyser igenom allt som oftast. Som spelare lirade han bland annat i HV71 och Södertälje. Som tränare har han basat över lag som Mälarhöjden/Bredängen och Södertäljes elitjuniorer. Nu ska han leda ett ungt Nittorp mot nya framgångar.

– Unga spelare tillför mycket energi och jag gillar att det finns många yngre i laget.

Vid sin sida kommer Karlsson att ha Mattias Remstam. Remstam kommer, förutom att göra sitt yttersta på isen, ha rollen som assisterande tränare. En roll som han inte kunde tänka sig för ett tag sedan trots att han redan förra säsongen funderade på att börja en tränarutbildning.

– Jag fick erbjudandet när jag och Christer Svensson satt och kollade HV-Brynäs. Då kändes det inte speciellt lockande. Men sen när jag kom hem tänkte jag att fasen det skulle ha varit jäkligt kul. Hockey är en stor del av mitt liv.

Remstam kom på andra tankar till slut. Än så länge har han hunnit med en tränargrundkurs. Den ska byggas på framöver.

– Om det här passar mig vet jag inte än men det känns väldigt inspirerande och jag kommer säkert lära mig en hel del från Anders. Sen är det klart att man säkert kan tillföra lite egna idéer också.

– Vi kommer att ha väldigt roligt, det är jag säker på, tillägger Karlsson.

Något som är säkert är att klubbens sportgrupp sitter och myser lite över de två nya tränarnamnen.

– Vi är jädrigt nöjda. Den dagen vi tar oss till ettan ska vi bli ett etablerat division I-lag. Det här är en långsiktlig satsning och det känns helt rätt, säger Christer Svensson i sportgruppen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons