Annons
Nyheter

Kanothuset får uppfräschning

Ulricehamns kanotsällskaps anläggning ligger som sig bör nära Åsundens vatten. Väl nära under högvattensperioder. Just nu håller man på att åtgärda de problem som uppstått.
Nyheter • Publicerad 6 april 2013
Ulricehamns kanotsällskaps anläggning vid Åsundens strand nere vid Fiskebacken skall fräschas upp och åtgärdas med hjälp av eget arbete och bidragspengar.
Ulricehamns kanotsällskaps anläggning vid Åsundens strand nere vid Fiskebacken skall fräschas upp och åtgärdas med hjälp av eget arbete och bidragspengar.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Det stämmer, säger Juha Antilla, ordförande i UKS sedan 1984.

– Vi har haft problem med att sjöns vatten gått upp under kanothuset och förstås orsakat fuktskador på huset. Nu har vi rivit vår fuktskadade omklädningsdel och grävt ut under huset och dränerat.

Annons

Tanken är att man, när arbetena är klara längre fram i vår, skall göra om grunden, byta ut skadade bjälklag, dra ny el och vvs.

– Då kan vi i fortsättningen ha på en viss grundvärme även under vintern och på så sätt hålla huset mer fuktfritt, säger han.

Kanothuset byggdes någon gång i början av 1930-talet sedan Ulricehamns kanotsällskap bildats 1931.

– På 70-talet gjordes en ombyggnad annars har det mest handlat om att åtgärda de problem som hela tiden uppstått. Med hjälp av bidrag från Vattenregleringsfonden, Riksidrottsförbundet och Ulrikafonden på totalt 200.000 kronor har vi nu kunnat ta ett ordentligt grepp och göra rätt från grunden.

En hel del av grovarbetet utför medlemmarna själva, medan man tar proffshjälp när det gäller el, vvs och det mest avancerade snickerijobbet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons