Nyheter

Johan Sjögerén – Dalstorps första nyförvärv

Forwarden Johan Sjögerén, Norrby, är klar för Dalstorp.
– Jag kan tillföra erfarenhet från superettan och spel i division ett, säger han
Nyheter • Publicerad 16 januari 2013
Johan Sjögerén lämnar Norrby och går till Dalstorp. Han kommer att få möta sina tidigare lagkamrater i Norrby när lagen möts den 28 april på Borås arena.
Johan Sjögerén lämnar Norrby och går till Dalstorp. Han kommer att få möta sina tidigare lagkamrater i Norrby när lagen möts den 28 april på Borås arena.Foto: 

Simon Eriksson, ny tränare i Dalstorp den här säsongen, har ett förflutet i Norrby och en av spelarna som han coachade under sin tid i Boråslaget var just Johan Sjögerén. Lägg till det att Gustav Nordmark är en nära vän till Johan och du har två anledningar till att Johan väljer Dalstorp. Ytterligare ett skäl är följande:

– Det finns ett hängivet intresse i föreningen och det var avgörande, säger han.

Det var i tisdags som Johan och Dalstorp kom överens om en fotbollsframtid kommande säsong. Johan, som varit utlånad från Falkenbergs FF till Norrby undre fyra säsonger, är nu istället utlånad till Dalstorp. Johan gjorde sin första träning med Dalstorp redan i somras. Då hade han haft ett halvt sabbatsår från fotbollen på grund av motivationsproblem och när suget kom tillbaka hängde han med Gustav Nordmark på en träning i Dalstorp. Just då blev det inte mer än en träning med de gulsvarta, istället fortsatte Johan hösten i Norrby och hann med en handfull seriematcher.

Han beskriver sig själv som en snabb och hårt jobbande forward som stundtals är målfarlig. Även om han själv helst ser sig som spelare som ligger längst fram i banan kan han även tänka sig en roll som offensiv yttermittfältare.

– Vi ska inte drabbas av hybris och värva mängder med spelare. De få som vi ska ta in utifrån ska vara spetsspelare, säger Jörgen Eriksson, kassör i Dalstorp.

Förutom Johan har även två juniorer från Elfsborg varit med under förra veckans träningar. Endast en i den duon är fortsatt aktuell för Dalstorp och ska vara med under den här veckans träningar.

Förra måndagen drog det nyblivna division två-laget igång försäsongen. Fyra pass i veckan står på schemat, två träningar är rena fotbollstillfällen på Dalshovs konstgräs, dessutom blir det ett styrkepass och ett pass i fotbollshallen i Ulricehamn.

– När det nu kom snö bokade vi upp fotbollshallen för att säkra upp om det skulle bli omöjligt att träna utomhus, säger Bo Magnusson i Dalstorp.

Alla spelare från förra säsongens trupp är kvar i laget.

Årets första träningsmatch spelas 16 februari mot Husqvarna i Tipshallen Jönköping. 14 april är det seriepremiär mot Tenhult borta.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.