Annons
Nyheter

Johan Einarsson stannar i Dalstorp

Johan Einarsson förblir gulsvart under 2015. Drömmen om spel i högre serier skjuts på framtiden i åtminstone ett år.
Nyheter • Publicerad 27 november 2014
Johan Einarsson blir kvar i Dalstorp nästa år och kan fortsätta förvalta straffar i den gulsvarta dressen. I årets seriespel gjorde skyttekungen sex av sina mål från elvameterspunkten.Arkivfoto: Jonas EmtervallFoto: Jonas Emtervall
Johan Einarsson blir kvar i Dalstorp nästa år och kan fortsätta förvalta straffar i den gulsvarta dressen. I årets seriespel gjorde skyttekungen sex av sina mål från elvameterspunkten.Arkivfoto: Jonas EmtervallFoto: Jonas Emtervall

– Jag kom väl ganska snabbt fram till ett beslut när jag satt och vägde för- och nackdelar. När man var och tränade med Örgryte var man ju väldigt uppe i det och sugen på att satsa, men med lite perspektiv känns det alldeles för tungt att pendla till Göteborg fem eller sex dagar i veckan, säger Johan Einarsson.

Han meddelade Dalstorp sitt beslut i slutet av förra veckan, innan han fått återkoppling från division 1-klubben Örgryte.

Annons

– Sen ringde Öis i tisdags. De var nöjda med vad jag presterat men erbjöd inget kontrakt i nuläget. Men de ville att vi skulle hålla kontakt under säsongen, så får vi se om det kan bli något längre fram, säger Johan Einarsson.

Att årets skyttekung – 18 mål i division 2 västra Götaland – stannar kvar på Dalshov är så klart en välkommen nyhet för alla gulsvarta anhängare. Lagkaptenen Anders Johansson har tagit en timeout från fotbollen och är redan förlorad till nästa säsong. Dessutom jagar Medi Dresevic kontrakt med en klubb högre upp i seriehierarkin.

– Jag tror att Medi ska träna med Syrianska nästa vecka och Jönköpings Södra veckan efter det. Han har inte stängt dörren till oss, men vill ju gärna prova högre upp, säger Erik Hållander i Dalstorps fotbollssektion.

Dalstorp har under november haft en kvintett spelare på provträning. Men än så länge är det inte klart om Sebastian Forsblad, Gällstad, Simon Berndtsson, Limmared, Markus Lindahl, UIFK, Alexander Hultén, Tvärred-Vegby, eller Jesper Hallqvist, UIFK, tar plats i truppen nästa säsong.

– Inget är spikat, men vi hoppas komma till beslut inom några veckor. Alla gjorde bra i från sig och blev bättre och bättre under träningarna. Simon Berndtsson, som bara är 16 år, tog väldiga kliv bara under de här veckorna, säger Erik Hållander.

I övrigt har i princip samtliga spelare från årets trupp aviserat att de blir kvar i Dif. Undantagen är Adam Josefsson och Kim Hallgren som sedan i somras studerar i Halmstad respektive Kalmar.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons