Annons
Nyheter
Grimsås får en helt ny tränarstab nästa säsong. Joakim Alexandersson blir spelande assisterande tränare och yttersta kapten på skutan blir den för detta GIF-forwarden Dony Milutinovic.
Nyheter • Publicerad 19 november 2010
Joakim Alexandersson lämnar Dalstorp och går till seriekonkurrenten Grimsås.
Joakim Alexandersson lämnar Dalstorp och går till seriekonkurrenten Grimsås.Foto: Lennart Magnusson

Det har gått tio år sedan målskytten Dony Milutinovic var forward i Grimsås lag. Om han minns rätt vann han den interna skytteligan i laget.

När boråsaren nu återvänder till Grimsborg är det inte som målspottare, tanken är att det är hans första steg i en karriär som fotbollstränare.

Annons

– Jag har gått avancerad nivå, motsvarande tidigare steg tre, i tränarutbildningen och jag satsar ordentligt på fotbollen, säger han.

Goda minnen från sin tid som spelare i klubben gjorde att han nappade på förfrågan från Grimsås.

I januari räknar Dony med att hålla i sin första träning med laget men han kommer att titta på några träningar innan dess för att skapa sig en uppfattning om spelarna.

Kunskapen om vilka lirare som finns i kabellaget är begränsad. Han såg Grimsås spela mot Mariedal för två säsonger sedan.

– Jag vet att laget precis hängde kvar i fyran den här säsongen men självklart siktar jag uppåt och hoppas att det finns spelarmaterial för avancemang i seriesystemet, säger han.

Om kännedomen om spelarna är otydlig är bilden av vilken typ av fotboll han vill se sitt lag spela desto tydligare. Laget ska fort ta sig till avslut, med kontrollerade uppspel ska spelarna på snabbaste sätt förflytta bollen fram till motståndarnas mål.

– Jag tror publiken vill se anfallsglad fotboll. Visst är det kul att se Barcelona rulla boll inom laget men avslut på mål är alltid uppskattat, säger Dony.

Vid sin sida kommer Dony ha Joakim Alexandersson.

"Jocke" kommer efter sina två år som just spelande assisterande tränare i Dalstorp veta precis hur GIF ska agera när Dalstorp står för motståndet.

Joakim Alexandersson, med förflutet i elitklubbarna Elfsborg, Ålesund och Mjällby, var med om att lyfta upp DIF från femman till fyran under sitt första år i laget. I år tog säsongen för Dalstorp slut i och med det misslyckade kvalet till trean.

Annons

– Det är ett stort avbräck för oss. Alexandersson är bygdens bäste mittback och det är klart att vi kommer att sakna honom på planen, säger Christoffer Segerqvist i Dalstorps fotbollssektion.

Christoffer Segerqvist känner inte någon panik när kvalitetsspelaren Alexandersson försvinner från Dalstorp.

– Med nyförvärven Jimmy Arnesson, Stefan Bohman och precis klara Viktor Göransson, senast i Bergdalen, känner jag att vi har ett starkt lag, säger Segerqvist.

UT har förgäves sökt Joakim Alexandersson för en kommentar.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons