Annons
Nyheter

Jalderyd korad till årets ungdomsledare i Västergötland

Stipendiepengarna fortsätter att rulla in. För ett tag sedan blev Anna Jalderyd utsedd till årets ledare i kommunen. Nu har hon även blivit korad till årets ungdomsledare av Västergötlands ridsportförbund.
– Klart jag blir glad när jag får bekräftelse. Det känns jätteroligt, säger hon.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012
Anna Jalderyd har återigen fått bevis på att hon är en bra ledare. Och det är i stallet hon trivs allra bäst.
Anna Jalderyd har återigen fått bevis på att hon är en bra ledare. Och det är i stallet hon trivs allra bäst.Foto: Labrini Stavrekas

Vem som nominerat henne till årets ledare till Västergötlands ridsportförbund har Anna ingen aning om. En sak är dock säker. Det är en ärofylld utnämning som hon har fått.

– För mig känns det jättestort. Det innebär att jag är den bästa i hela länet och det var ingenting som jag hade väntat mig. Ganska käckt!

Annons

Men vad är det egentligen som gör Anna till en bra ledare? Att svara på den frågan är lite knepigt men efter en kort stund svarar hon:

– Ridlärarna tycker att jag är ansvarstagande och att jag alltid tänker på säkerheten mycket. Och jag känner att jag är omtyckt av föräldrarna också.

Något som ska bli skoj är prisutdelningen den 28 mars. Den äger rum i Vara konserthus och då kommer bland annat nyfikenheten kring vem som nominerat henne kunna stillas. Anna kommer även få med sig blommor, ett diplom och ett stipendium på 2000 kronor med sig hem. Men det finns ytterligare ett pris som glädjer lite extra.

– Jag kommer att få en assnygg marinblå jacka där det står årets ungdomsledare på. Jag har en likadan nu men på den står det ingenting.

Alla stipendiepengar som hon hittills har fått har lagts på hög. Tanken är att Anna ska använda pengarna till någon slags vidareutbildning inom sporten.

– Framtidplanerna är inte helt klara. Det som är säkert är att jag iallafall vill gå på några träningsutbildningar framöver. Utbildningar som inte bara behöver vara inriktade på ridsport.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons