Annons
Nyheter

Inget spel på Lassalyckan i år

Den tidiga kylan och snön innebär att projekt Lassalyckan försenas.
– Vi siktar på invigning 1 september, säger projektledaren Mikael Zsiga.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2011
Snö och kyla gör att arbetet med Lassalyckan tar tid.
Snö och kyla gör att arbetet med Lassalyckan tar tid.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Tanken var att Ulricehamns IFK skulle spelat höstens hemmamatcher på Lassavallen men nu blir det i stället spel på Vistavallen säsongen ut. Orsaken är att projekt Lassalyckan blir försenat och i stället för invigning 1 juli så siktar man nu på att ha anläggningen klar till 1 september.

– Kylan och snön gör att vi inte hinner bli klara i tid och därför skjuter vi på datumet två månader då anläggningen skall vara klar, säger Mikael Zsiga.

Annons

Borde man inte haft med i planeringen att det kan bli snö och kyla under vintern?

– Vi hade planerat för en normal vinter, eftersom det är det enda man kan utgå i från men nu började den ju en månad tidigare. Eftersom vi också drogs med en viss försening redan innan så inser vi att det går inte att få anläggningen klar till 1 juli och då får vi anpassa oss efter detta.

I avtalet med entreprenören och samarbetspartnern Svevia så anges att projektet skall vara klart till 1 juli. En fördröjning med två månader innebär då att Svevia får ökade kostnader för att ha kvar sin organisation på platsen, något som kommunen får vara med att betala.

– Som upplägget med Svevia ser ut så får vi dela på den kostnaden, säger Mikael Zsiga.

Projekte t blir alltså dyrare?

– Mycket grovt gissat så kostar förseningen en halv miljon kronor. Vi kommer nog inte att få några mer pengar till projektet men det finns pengar avsatta för oförutsedda utgifter och det är den potten vi kommer att använda för detta.

Det innebär alltså inte att någon del i projektet är hotat på grund av ökade kostnader för den här förseningen?

– Inte som jag ser det. Jag kan naturligtvis inte lämna några heltäckande garantier men i nuläget så finns det pengar för att täcka detta. Skulle det ändå till slut bli så att vi måste hämta pengar från annat håll så blir det förstås förändringar. Inte så att något stryks men kanske att vi får sänka kvalitetskraven där så är möjligt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons