Nyheter

Inget hotar topplaget KFUM

KFUM satte målrekord för säsongen och nu anser också tränaren att seriesegern är i hamn.
– Tappar vi det här så lovar jag att gå hem till Göteborg.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2009

Tränare är av naturen ett försiktigt släkte men nu inser även KFUM–tränaren Thomas Willram att seriesegern är klar. Nästan. För med åtta poäng kvar att spela om leder KFUM med fyra poäng och 170 mål före Bollebygd. Visserligen möts de båda i sista omgången men dessförinnan har KFUM att spela mot de tre i särklass sämst placerade lagen i tabellen och att tappa tre poäng mot dessa - nej det finns bara inte. Så tränare Willram gav inte ett förhastat löfte efter matchen mot Country B.

Inför seriestarten så var just Countrys reserver jämte Borås dito de två lag som skulle utmana KFUM om seriesegern. Därav blev intet. Seger i bortamötet med 13 mål följdes i helgen upp med en förkrossande seger på 53–25. Därmed satte KFUM också nytt målrekord för året.

– Det var kul att se att killarna hade koncentrationen uppe under hela matchen, berömmer Thomas Willram.

Men medger också att det var lite avslappnat bakåt i vissa stunder.

– När matchen är vunnen redan i paus så blir det gärna så.

Planeringen inför nästa säsong i trean är redan i gång. Det är inte helt klart med tränarfrågan ännu, men Thomas Willram pratar hela tiden i vi-form om de funderingar som finns kring laget inför nästa år.

Det tolkar jag som att du ändå har bestämt dig för att fortsätta?

– Ja. Det blir nog så. Jo - du kan skriva det.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.