Annons
Nyheter

Ingen sökte till skidgymnasiet

När beslutet kom från skolverket hade ansökningstiden redan gått ut. Resultatet blev att ingen skidåkare sökt till Tingsholmsgymnasiet.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011

När skidgymnasiet på Tingsholm till hösten startar upp sin nya verksamhet i form av Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) så finns det i dagsläget inga elever till första kursen.

– Ett problemet var att ansökningstiden för NIU gick ut den 15 december men först efter nyår fick vi beskedet från skolverket att vi blivit godkända, säger gymnasiechefen Catrine Berglund.

Annons

– Därigenom fanns inte Ulricehamn som ett sökbart alternativ för de elever som vill gå på NIU.

Hur kunde det bli så?

– Vår ansökan kom bort på Skolverket så vi fanns inte med när beslutet togs. När vi påpekade detta så fick vi skicka in en ny och då hittade man också vår ursprungliga.

Vad betyder det att ingen har sökt?

– Att det i värsta fall inte finns några nya elever när vi startar i höst. Men jag har svårt att tänka mig att det blir så, för nu har vi börjat jobba med att få elever att byta utbildningsort till Tingsholm.

Det man gjort är att man knutit till sig den forne skidgymnasie–eleven Linus Davidsson från Sandagymnasiet i Jönköping och som har våren på sig att värva elever för att i höst kunna starta verksamheten på Tingsholmsgymnasiet.

– Vi är ju som alla andra NIU–gymnasier helt nya på marknaden men fick ju aldrig chansen att marknadsföra oss inför elevernas val i december. Tingsholmsgymnasiet har bra utrustning, det finns jättefina förutsättningar för skidåkning på Lasalyckan med den nya konstsnöanläggningen så jag är övertygad om att vi har elever till skolstarten, säger Catrine Berglund.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons