Nyheter

Inga kvalderbyn för Nittorp

Kvalserieindelningen blev en negativ överraskning för Nittorp.
– Vi hamnade i den södra kvalserien och Gislaved i den norra, säger sportchefen Christer Svensson, som nu protesterar hos hockeyförbundet.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2012

Om Svenska hockeyförbundet får som man vill så blir det inga kvalderbyn mellan Nittorp och Gislaved. För enligt den kvalserieindelning som skickats ut till de inblandade föreningarna så skall Nittorp spela söderöver i Kvalserie F, medan Gislaved får åka norrut och möta de andra lagen i Kvalserie E.

– Vi kommer att skicka en skrivelse till förbundet i eftermiddag (tisdag) med en begäran om att vi får spela i Kvalserie E, säger Christer Svensson.

Det som Nittorp kommer att trycka på i sin protest är dels att det rent geografiskt är naturligare att Nittorp hamnar i norr och dels att det är en ekonomisk fråga.

– Skulle det här bli verklighet så missar vi ett fullsatt derby mot Gislaved. Dessutom så har vår publik mycket lättare att ta sig norröver så det handlar om pengar även för de andra klubbarna, säger Christer Svensson, som har varit i kontakt med Gislaveds SK och fått beskedet att även den föreningen skall protestera mot kvalserieindelningen.

Onsdag morgon har Svenska hockeyförbundet ett möte där Nittorps skrivelse skall behandlas.

Kvalserieförslag

Kvalserie E till division I: Gislaveds SK, Grästorps IK, Hammarö HC, Grums IK, Västervik IK.

Kvalserie F till division I: IK Pantern, Kungälvs IK, Nittorps IK, Tyringe SoSS, Varberg Vipers.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.