Annons
Nyheter

IK Högaborg är Ulricehamns nya skidklubb

Efter flera års funderingar så gjorde Ulf slag i saken och bildade en förening. IK Högaborgs atleter är den nya skidklubben.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011
Ulf Karlsson i nya klubboverallen visar upp klubbrummet där Högaborgs atleter också har sin träningslokal.
Ulf Karlsson i nya klubboverallen visar upp klubbrummet där Högaborgs atleter också har sin träningslokal.Foto: Leif Fjellström

När Västgötaloppet körs på söndag så är det samtidigt andra tävlingen där IK Högaborgs atleter har åkare på startlinjen. För exakt så färsk är den senaste skidklubben i Ulricehamn att den bara varit representerad vid en tävling tidigare och det var på Stråkenloppet förra helgen.

– Vi bildades officiellt 8 april förra året, så detta är vår första riktiga tävlingssäsong, säger initiativtagaren och ordföranden Ulf Karlsson.

Annons

Men även om Ik Höa är med i Skidförbundet och anmäler åkare i klubbens namn till tävlingar, så är det inte frågan om en konkurrerande verksamhet gentemot andra föreningar.

Bakgrunden till klubben är att Ulf Karlsson och sambon Carina köpte Högaborg 2002 och som många andra nyblivna husägare så upptäckte den tidigare enduroåkaren Ulf att tiden inte räckte till för alla projekt och idéer. Tanken fanns redan då att tillsammans med kompisar starta en förening, men hus, trädgård, ladugård, garage och skog pockade på uppmärksamhet.

Ulf och Carina miste en son 2009 och tiden efter blev förstås den värsta någon förälder kan uppleva.

– Man kommer aldrig över det, säger Ulf.

Men efter ett år utan motivation för någonting och en våg som bara visar allt fler kilo, bestämde sig Ulf för att det måste hända något. Hitta på något roligt som kunde få igång honom igen. Lösningen blev att tillsammans med sina avdankade idrottskamrater starta Högaborgs atleter.

– Eftersom vi är av ungefär samma virke och har barn som vi kan ha mycket roligt tillsammans med så fanns det egentligen ingen ursäkt för att inte starta en förening, säger Ulf.

Klubben bildades och i stadgarna står det att målet är att ha roligt. Men eftersom medlemmarna har vinnarskallar så måste man också utöva någon idrott så tävlingsmomentet kommer med. Flera av kompisarna har skidbakgrund och som även Ulf har använt skidåkningen som motion, blev valet att gå med i Svenska skidförbundet.

– Vi fick vår ansökan godkänd och är genom skidförbundet nu också med i Riksidrottsförbundet.

På söndag blir det alltså hemmapremiär för IK Högaborgs atleter när man åker Västgötaloppet. Vilket ingår i satsningen inför Vasaloppet i mars.

– Tobias Hendén kan det här med skidåkning medan vi andra mer tar oss runt. Men det kommer aldrig att bli en målsättning att vi skall vara bäst – för vi har bildat en klubb där vi skall ha roligt.

Bildad: 8 april 2010

Klubblokal: Rännet på Högaborgs gård

Medlemmar: 37 stycken 2010

Ansluten till: Svenska skidförbundet

Styrelse: Ulf Karlsson ordförande

Marie Gustafsson sekreterare

Anders Claesson kassör

Tobias Hendén vice ordförande

Ulf Claesson vice kassör

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons