Nyheter

Hössna premiärvinnare i innecup

I söndags var det premiär för en ny cup i innefotboll. Redvägs FK arrangerade APT-cupen i fotbollshallen och tio lag deltog. Hössna slog Timmele i finalen och tog den första titeln.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2009
Anders Bengtsson inledde Hössnasejouren med seger. Hössna vann premiärupplagan av AP&T-cupen.
Anders Bengtsson inledde Hössnasejouren med seger. Hössna vann premiärupplagan av AP&T-cupen.Foto: Leif Dahl

Arrangerande Redvägs FK:s stab blev på gott humör redan från början, när de såg att folk kom och tittade. Redan till första matchen hade ett femtiotal personer betalt inträde och det fyllde på allteftersom. Totalt löste hela 240 personer inträde, över förväntan.

De tio lagen spelade enkelserie i två grupper. Ettan och tvåan i grupperna gick vidare till semifinal.

I den första gruppen spelade Hössna, Timmele, Månstad, Södra Ving och Mullsjö. Resultaten utvecklade sig så, att Timmele och Hössna möttes i ren gruppfinal i näst sista gruppspelsmatchen. Timmele vann med 1-0 men båda lagen gick vidare till semifinal.

I den andra gruppen spelade Redväg, Hällstad, Marbäck, Limmared och Tvärred/Vegby. Lite som man kunde tro, skulle gruppsegern stå mellan de två lag som ska mötas i division IV i år, Tvärred/Vegby och Limmared. Möten lagen emellan slutade dock oavgjort i det som skulle bli dagens enda mållösa match.

Tvärred/Vegby vann gruppen på bättre målskillnad. De fick möta Hössna i semifinal och det blev en jämn match. Det stod 0?0 efter full tid och straffsparkar fick fälla avgörandet. Där vann Hössna med 4?2.

I den andra semin vann Timmele över Limmared med 2?1. Sedan kom tredjeprismatchen och finalen. Båda blev repriser på gruppspelsmatcherna

Tvärred/Vegby och Limmared möttes i tredjeprismatchen. Tvärred/Vegby tog revansch efter den tidigare strafförlusten och vann klart med hela 5?0. I finalen tog Timmele först ledningen, men Hössna gick ikapp och förbi, vann med 2?1 och blev APT-cupens första segrare.

Turneringens bäste spelare fanns också i Hössna. Den utmärkelsen gick till Anders Bengtsson. Men mest nöjda verkar Redvägs FK vara.

? Både publik och spelare säger att det var en rolig turnering. Vårt mål var 16 lag men det fungerade ju alldeles utmärkt med tio lag. Vi kommer med all säkerhet att köra cupen nästa år igen, säger Roger Holm i Redvägs FK.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.