Nyheter

Hössna höll undan

Ett kanonmål ordnade premiären för Hössna. Men det var ingen ohotad vinst över Limmared.
Nyheter • Publicerad 20 april 2011
Marcus Johansson har ställt undan skidorna för säsongen och det bidrog förstås till att han kunde hålla undan Tobias Alfedsson i den här duellen.
Marcus Johansson har ställt undan skidorna för säsongen och det bidrog förstås till att han kunde hålla undan Tobias Alfedsson i den här duellen.Foto: 

I mitten av första halvlek fick Sebastian Johansson lite lättvindigt bollen efter ett misstag hos Limmared. Han vandrade in mot mitten, fick sikta in sig och drog iväg värsta skottet rätt i krysset till vänster om Limmaredsmålvakten. Som trots avståndet var helt chanslös.

Det målet gav lite stadga åt hemmalaget, som fram till dess haft lite svårt att komma underfund med Limmareds anfall. För efter målet blev det betydligt bättre spel, även om de riktigt vassa chanserna uteblev. Limmared hade skott utanför i bra läge – Gustav Kettil – och Magnus Edvardsson prickade ribban med ett lobbskott.

I andra halvlek så satsade naturligtvis Limmared hårt för en kvittering och det gav utrymmen för Hössnas anfall. För medan gästernas framstötar antingen stoppades av försvaret eller styrdes till hörnor så radade hemmalaget upp ett antal riktigt heta chanser. Mest minns man nog Limmaredsmålvakten David Olaussons idioträddning på Leo Strålins nick men även Eskil Olsson hade en fet möjlighet till mål.

Båda lagen satsade för seger och det small till några gånger i närkamperna, med gnäll för avblåsningar eller uteblivna sådana som resultat.

Något mer mål blev det inte och Hössna vann därmed en stundtals riktigt bra seriepremiär. Visst förekom det en del snedsparkar, i synnerhet under första halvlek, men det förtar ändå inte intrycket av att det här lovar en bra fortsättning för båda lagen. Även om det inte lät så direkt efter matchen från tränarna.

– Självklart är jag väldigt besviken eftersom vi inte gjorde några mål. Vi hade 15 hörnor och det visar på vårt övertag. Men Hössna gjorde ett mål mer än vad vi gjorde och det innebar förlust, säger en besviken Peter Svensson, tränare i Limmared.

– En typisk premiärmatch där bollen studsar och hoppar. Vi vågade inte hålla i bollen utan försökte slå den avgörande passningen direkt. Det skall inte behöva bli sådan panik som killarna hade ibland, men det är förstås ingen trygg ledning med bara ett mål, säger Hössnatränaren Anders Kilén.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.