Annons
Nyheter

Hopp om tradition i simhallen

Simtävlingen ÅSS Race anordnades för andra gången i historien. I år var det dubbelt så många starter än i den föregående upplagan och tävlingen förväntas bli en lång tradition.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Det ar många starter under tävlingens gång.
Det ar många starter under tävlingens gång.Foto: Labrini Stavrekas

Det är inte ofta Åsundens Simsällskap anordnar några större simtävlingar . Men i lördags var det dags för ÅSS Race 2010. En tävling som är inne på sitt andra år.

– Vi vänder oss mest till nybörjare. Alla som vill kan vara med och tävla. Jag tror att det är den andra större tävlingen som vi anordnar under 2000-talet, säger Madeleine Törnqvist i tävlingsgruppen.

Annons

Madeleine och de andra som hjälpte till hade fullt upp under dagen. 100 starter skulle avklaras, dubbelt så många jämfört med föregående år.

– Det är nog lagom mycket starter för oss i denna lilla simhall, fortsätter Madeleine.

Funktionärerna gjorde sitt och simmarna kämpade för att tangera eller slå sina personliga rekord. Det bjöds på både tårar och glädje. En liten kille var alldeles utom sig av besvikelse över sin insats och fick tröstas av familjemedlemmar. Men oftast var det stora leenden och glädje det bjöds på. Julia Larsson, tävlande för hemmaklubben var riktigt glad efter sitt lopp på 50 meter frisim. Den prestationen räckte till en fjärdeplacering.

– Det gick mycket bättre än vad jag trodde. Jag slog mitt pers men jag vet inte med hur mycket, säger hon.

Julia berättar att hon började med simning så sent som förra hösten. ÅSS Race var första tävlingen efter sommaren och Julia trivdes på hemmaplan. Tillsammans med tre andra klubbkamrater vann hon lagkappen nästan en sekund före simmarna från Elfsborg.

- Att simma här hemma är så roligt. Här känner man alla funktionärer också, säger hon.

När årets tävling lades till handlingarna var det dags för arrangörerna att ladda för en ny upplaga som kommer gå av stapeln nästa år.

– Tanken är att detta ska bli en tradition. Jag hoppas och tror att det blir så, avslutar Madeleine Törnqvist.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons