Nyheter

Holmin: ”Väst billigare än vi trodde”

Två och en halv miljoner extra för ny ishall väster om den befintliga är en blygsam ökning av den totala projektkostnaden, tycker kommunalrådet Lars Holmin.
Nyheter • Publicerad 2 april 2011

Det politiska spelet om var den nya ishallen vid Lassalyckan skall ligga fortsätter.

Enligt det beslut som finns för nya ishallen är en placering norr om befintlig ishall det enda möjliga alternativet. I alla fall inom rådande budget, enligt projektledningen. Därför rönte det en viss förvåning då kommunstyrelsens beredningsutskott (Lars Holmin och Mattias Josefsson (S)) vid ett möte i början av mars angav att det var det västliga alternativet som gällde.

– Det kan kanske tolkas som ett inriktningsbeslut men vi gav ett utredningsuppdrag för att få fram ett bättre underlag om det alternativet, säger Lars Holmin.

Ni har alltså inte bundit er för det västliga och dyrare alternativet?

– Det är alliansen som till slut tar beslutet om placeringen och en eventuell extra finansiering. Mitt mål är att få till en så bra lösning som möjligt och då måste jag vara ärlig och säga att för mig är det västliga alternativet det bästa.

Även om det kräver mer pengar?

– Vid det inriktningsbeslut som togs i fjol angavs en kostnadsökning på sex miljoner kronor jämfört med norralternativet. Nu pratar vi i stället om 2,5 miljoner kronor och då tycker jag att det finns orsak att ompröva inriktningsbeslutet. Samtidigt ska man ställa den här ökningen i relation till de 150 miljoner som kommunen investerar i hela projektet och då är det en blygsam ökning.

Centern var i budgetdebatten väldigt tydligt med att det inte blir några mer pengar till ishallen?

– Jag hoppas få med mig så många som möjligt av allianspartierna på mitt förslag.

Kan ett samarbete mellan (M) och (S) i frågan vara aktuellt?

– Jag vill inte utesluta det men det känns inte som rätt väg att gå i början av en mandatperiod.

Kan den nya ishallen bli en huvudarena?

– Det är inte otänkbart i framtiden. Men just nu finns det inga sådana planer.

Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.